Искате ли да си осигурите място в Рая? Вече няма нужда да се съобразявате с правилата и заповедите, които да следвате буквално, нито да вършите повече добри дела.

Мъж с юдаистко вероизповедание предложи на търг мястото си в Олам Хаба (рая в еврейската религия) в eBay. Предложението не се задържа дълго, тъй като сайтът бързо бе претоварен от оферти за нетрадиционното предложение.

Предложението бе качено онлайн от мъж с юдаистко вероизповедание от гр. Тийнек, Ню Джърси. Цената започна от 99 цента и само за няколко часа офертите полудяха, за да достигнат учудващите 100 000 долара. Много бързо обаче гигантът за търговия онлайн изтегли предложението от своя сайт, позовавайки се на правилото, според което продаваните обекти трябва да са „осезаеми“.

Името на сметката на продавача е Рашмуна Лицлон, което ще рече „Бог е нашият спасител“ на арамейски. В действителност човекът се казва Ари Мандел и макар да се е отказал от ортодоксалната религия, той смята, че е направил достатъчно добри дела в живота си, за да си осигури място сред избраните отвъд.

Мандел не е изненадан, че едно място в рая бе оценено толкова високо.

Той е служил в американската армия и в момента е студент в Нюйоркския университет. Живее в Тийнек,разведен, баща на един син. Описва се като културно принадлежащ към евреите, а теологично- атеист. Печели малко, работейки като преводач от иврит и идиш.

Вижте още: Шега за 15 милиона долара

В своята обява, той обяснява защо е добър човек, от който един евреин може да си купи място в рая. Още повече че Мандел дава гаранция на купувача. Той се кълне да не допусне да извърши грях, за да позволи на купувача да запази мястото си рая за вечността. В същото време праведният Мандел няма да се връща към религиозния живот и така мястото му ще остане свободно.

Все пак не всички са готови да похарчат толкова пари сляпо. Потенциален купувач постави няколко въпроса, включително и къде точно е мястото. „Можете ли да ми кажете къде точно в небесата е това място?“, пита той. „За цената, която ми търсите, искам да съм сигурен, че ще бъда в престижен имот, някъде върху дъгата, между господ и неговите ангели“.

Така започналата комуникация и лавинообразно скачащата цена обаче бяха прекъснати от самия eBay, който свали предложението, и така то последва съдбата на на много други предложения като например тези, в които някой продава девствеността си на търг.