В историята на света от време на време се срещат странни случаи на "необичайни дъждове." Това явление е особено и доста интересно. Пясъчният дъжд, който ни изненада преди дни, е нищо в сравнение с дъждовете от жаби, риби, ракообразни и дори крави и крокодили. В повечето случаи причината за тези странни валежи се търси в явления като торнадо и цунами, но дори и това невинаги представлява напълно приемливо обяснение:

В индийско селище, разположено в близост до река Брахмапутра, веднъж паднал обилен валеж, но не от водни струи, а от ... риба . Този факт се потвърждава и от учения Джеймс Принсип, който е открил няколко риби с размери около 6 см в градината си.

Друг подобен случай има през 1918 г. в Англия. В Хендън местните жители станали свидетели на необичаен феномен - дъжд от попови лъжички.

Вижте още: Наистина ли от небето могат да валят камъни?

Рибите не са единствените морски обитателите, които са се оказвали в числото на „валежите“. През 1892 г. в Америка се излива дъжд от змиорки.

Във Франция пък има свидетелства за „щедра реколта“ от жабешки бутчета, когато небето се покрило с тъмни облаци и от него започнали да падат жаби. По-странното в случая е, че през същото лято такъв дъжд се излива и на японския град Мийоши.

Вижте още: Десет места, на които най-добре да не вярвате на очите си

По принцип дъждове от малки морски обитатели са сравнително чести. И тук идва стандартно обяснение - силни бури, торнада. Но как при порой от 1877 г. над ферми в Северна Каролина падат няколко алигатора, остава загадка.

През 1990 г., японската рибарска лодка в Охотско море, подаде сигнал за помощ, а после потъна, след като върху нея паднала ... крава. Пострадалите твърдят, че от небето „се извалели“ няколко крави, от които една пробила техния съд.

Друго подобно ефектно зрелище са т. нар. "кървави дъждове", които всявали ужас в древните. Свидетелства за такива дъждове има предимно в Средиземноморието- Франция, Испания, Италия. Днес най-честото обяснение е, че червеният цвят на дъжда се дължи на едноклетъчни водорасли и други малки организми във водата.

Вижте още: Десетте най-популярни загадки

Най-странният дъжд, за който имаме свидетелства, обаче се случва на 17 юни 1940 г. Тогава над село Мешчери, до Нижегород в Русия от небето почват да валят пари. Изсипалите се сребърни монети били от 16-17 в. и представлявали цяло състояние. С дружни усилилия жителите на селото събрали на 1000 монети.