На 12 юни бившият президент на САЩ Джордж Буш – старши празнува рождения си ден. За 89-ата си годишнина той получи необикновен подарък: хиляди американци решиха да го подкрепят, отдавайки дължимото на неговото увлечение и му пратиха снимки с ярки чорапи.

През последните години 41-ият президент на САЩ често се появява пред публика, включително и на официални събития, с ярки чорапи. През миналата година на церемония в Белия дома той беше с чорапи на червени, бели и сини райета. С подобни чорапи, но на звездички, той се срещна с ученици спортисти в Тексас.

Така за рождения ден на президента се роди кампанията „Да кажем не на скучните чорапи“ в подкрепа на Джордж Буш- старши. Един от главните пропагандатори на идеята бе фондът на самия Буш.

Вкючиха се редица известни политици: демократът Нанси Пелоси

бившият държавен секретар на САЩ Кондолиза Райс, бившият министър на отбраната Робърт Гейтс и бившият съветник по националната сигурност Стивън Хадли.

Двумесечната внучка на Джордж Буш - старши също бе снимана му в пъстри чорапи.

Здравето на бившия президент бе разклатено през последните два месеца, прекарани в болница поради усложнения след бронхит. Джордж Буш - старши страда и от болестта на Паркинсон.

Своите 75, 80 и 85 години Буш-старши отбеляза със скокове с парашут.