Дългата 42.5 метра яхта Adastra е новата играчка на хонконгския милиардер и корабен магнат Анто Марден и неговата съпруга Илейн.

Яхтата, която е проектирана от дизайнера Джон Шътълсуърт, струва 23 млн. долара и е толкова високотехнологична, че може да бъде контролирана дистанционно с iPad.

Adastra беше представена в Китай вчера, а за построяването й са били необходими три години, както и две години планиране и проектиране. Яхтата е дълга 42.5 метра, широка е 16 м. и тежи 52 тона.

Огромният ѝ резервоар и динамичната ѝ икономичност при плаване и позволяват да изминава до 6 500 км. без презареждане, каквото е приблизително разстоянието от Лондон до Ню Йорк.

Корпусът на яхтата е направен от стъкло и Kevlar, а плавателният съд има капацитет за девет гости и шест души екипаж. Салонът на палубата разкрива панорамна гледка, докато откритата кабина е обзаведена с мека мебел.

Яхтата разполага с интегрирана мониторингова система и дори може да бъде контролирана с таблет iPad от разстояние до 50 метра.

Така изглежда яхтата по време на представянето ѝ вчера:

Основаната спалня предлага лукса на 5-звезден хотел

Палубата в задната част разполага с мека мебел, бар и място за хранене

Яхтата е и доста икономична, като може да стигне от Лондон до Ню Йорк без презареждане.