Китайският производител на мобилни телефони Huawei представи вчера на официално събитие в Лондон най-тънкия според компанията смартфон в света. Моделът Ascend P6 е с дебелина от едва 6.18 мм.

За сравнение култовият модел на Apple iPhone 5 е с дебелина от 7.6 мм, докато моделът на Samsung Galaxy S4 е 7.9 мм. Най-добрият модел на HTC е с дебелина от 9.33 мм.

От китайската компания се надяват, че новият модел ще набере скорост и ще открадне от дела на конкурентите на най-високия сегмент, благодарение не само на дизайна и стила си, но и на ниската цена. Препоръчителната цена за модела е 449 евро, което е значително по-ниско от ценовите равнища в този сегмент.

Моделът ще се предлага в черно, бяло и розово и ще е наличен в 19 страни към края на юли, сред които в Китай, Франция, Германия и Италия. Впоследствие ще бъде пуснат в други 100 страни.

Телефонът е с тегло от 120 гр, както и 4.7-инчов дисплей с HD-характеристики. Разполага с две камери, като тази отзад е осеммегапикселова, както и петмагипикселова предна камера.

Той ще е с операционна система 4.2.2 Jelly Bean и ще ползва четириядрен процесор със скорост 1.5 GHz. Ще разполага с технологията „Magic Touch“, позволяваща ползването на смартфона с ръкавици.

„Искаме да предложим по-добри продукти, по-иновативни и с по-добър дизайн“, коментира изпълнителният директор на компанията Ричард Ю. Той призна обаче, че компанията има нужда от време, за да спечели доверието на потребителите.