На тези плавателни съдове можете да се настаните удобно и да получите практически неограничени възможности да пътувате, работите и да се забавлявате във водата:

Най-необичайния офис в света

Най-необикновеният офис в света в момента бразди водите около река Болие във Великобритания. Построен в яйцевидна форма, той е направен от дърво и разполага с всички удобства за работа и живеене. Неговото име е Exbury Egg.

Първият обитател на плаващия офис е Стивън Търнър, под чието ръководство се проведе разработката и реализацията на проекта. Стивън смята да живее в Exbury Egg цяла година и да се посвети на изследване на речната екосистема на лагуната.

Пътуване

Solar Floating Resort е едновременно яхта, хотел и подводница. Възможността да пътешествате сред морските простори в удобна хотелска стая бе предложена от италианския архитект Мишел Пуцоланте.

Минихотелът с 20 м дължина е предназначен за шест гости и разполага с бар, трапезария и кухня; а на открито, под тропическото небе можете да се насладите на кинотеатър и джакузи. В случай на дъжд цялата конструкция се покрива със стъклен купол.

Предполага се, че инфраструктурата на този плавателен съд, който все още е в процес на реализация, ще се захранва с фотоволтаични панели. Но най-привлекателна ще бъде стъклената подводна камера, която ще позволи, настанени удобно на диваните, да наблюдавате живота в океанските дълбини. Реализацията на целия проект се оценява на 125 милиона долара.

Почивка

Лайнерът Queen Mary, който участва в сраженията по време на Втората световна война, днес е превърнат в голям комфортен хотел. Последно му трансатлантическото пътешествие завършва през 1967 г. с пристигането в залива на калифорнийския град Лонг Бийч, където корабът е акостирал и до днес. За реконструкцията и обновяването на Queen Mary новите собственици са платили около 30 милиона долара. Иновациите не са засегнали интериора на плавателния съд, проектиран в стил ар деко. Гостите на първокласните каюти разполагат с услуги като ресторанти, барове, магазини, спа и фитнес център.