За всяка дейност има момент, който е особено подходящ за изпъленението ѝ. Yahoo събра няколко дейности и ни показа кога е най-доброто време за тях:

Да напазарувате

... определено най-добрият ден за пазаруване е сряда, повечето магазини са презаредили щандовете си и, ако отидете там доста късно (след 19 часа), ще избегнете дългите опашки на касата.

Часът на идеите

Противно на това, което може би си мислите: брилянтните идеи не ви хрумват, когато сте най-концентрирани. Напротив, в моменти, когато вниманието ви е по-дифузно, имате най-голям шанс за страхотна идея. Това най-често е времето преди лягане и малко след ставане.

Да вземете душ

Най-доброто време да се къпете, вероятно вече се досещате, е след като станете от леглото: сместа за топлина, спокойствие и сън ще ви помогне да обмислите вашите проблеми от по-творчески ъгъл и да намерите отговори по-лесно.

Най-доброто време да споделяте онлайн

Ако сте в Twitter между 13ч и 15ч, за Facebook в сряда в 15 часа ще е идеалното време. Имайте предвид, че във Facebook, всеки ден от седмицата между 13 часа и 16 часа, трафикът е най-натоварен.

Най-доброто време да се наслаждавате на слънцето

Не разчитайте на слънцето на късния следобед . Слънцето сутрин ще ви помогне да „презаредите батериите“ - главно между 6 и 9 сутринта.

Най-доброто време да получите „да“

Бизнес обядите не са били измислени просто така. От предложение за брак до бизнеспартньорство – най-добрият момент да отправите предложението си е с кафето след хранене. Знаете ли, че Бенждамин Франклин имал навика да обядва съвсем леко. Така след деловия обяд той използвал лекото отпускане и сънливост на партньорите си, за да преговаря с тях, докато собственият му ум оставал остър.

Най-доброто време за спорт

Най-добро време е 18 часа: ще бъдете по-силни, по-гъвкави и по-дейни.

Най-доброто време да се вземе аспирин

Вземете аспирин преди лягане (обикновено около 23 часа), но най-добре потърсете съвет от вашия лекар, който ще ви каже кога е най-доброто време за вас.

Най-доброто време да за хранене

Изследователи експериментирали с мишки и стигнали до заключение, че хората, които ядат между 9 и 17ч, пълнеят най-малко. Проблемът на изследванията върху животни е, че нищо не доказва, че човешкият организъм също реагира така, затова имайте едно наум.

Най-доброто време за гурме храна

Aко искате да се насладите на гурме ястия, най-добре да направите това в края на деня. С напредването на деня вашите вкусови усещания се изострят.

Най-доброто време за размисъл

...сутринта и вечер преди лягане са най-подходящите моменти, за да практикувате медитация или просто да размислите.

Най-доброто време за дрямка

Само десетмунутна дрямка между ежду 15 и 17 часа ще ни направи по-бдителни и в по-добра форма.

Най-доброто време да отидете на фризьор

Проучванията показват, че вторник е най-ненатовареният ден на фризьорските салони. Съответно- фризьорът ще е най-малко уморен.