По-малката дъщеря на президента на Узбекистан Лола Исламовна Каримова-Тиляева е купувачът на вилата Le Palais в Бевърли Хилс, Калифорния, съобщават медиите отвъд океана. Вилата бе предложена за продажба през мината година на цена 58 милиона долара.

ь

По данни на The Real Estalker, сделката била сключена от името на компания, но медиите разкриха, че зад нея стои семейството на президента на Узбекистан. Предишният собственик на луксозното имение е американският интериорен дизайнер, архитект и предприемач Мохамед Хадид, който проектира сам жилището си.

В имението има седем спални, единадесет бани, пристроена художествена галерия, бална зала, кино, асансьори, кабинет, библиотека и покрит басейн в източен стил. В прилежащия двор са създадени няколко тематични парка с фонтани и изкуствени езера.

В подземния гараж има място за 12 коли, а над него са апартаментите за персонала.

Лола Исламовна Каримова-Тиляева е по-малката дъщеря на президента на Узбекистан Ислам Каримов и заема поста постоянен представител на страната си в ЮНЕСКО. В родината си тя отговаря за развитието на културата и спорта.

Семейството на Ислам Каримов притежава също така два имота- за 43 милиона франка и за 18 милиона франка,в Швейцария. През миналата година в страната гръмна скандал, след като бяха конфискувани 600 млн. франка, мръсни пари на фамилията Каримови.