Има коли, които ще останат вечна класика и такива, които никога не трябва да бъдат повтаряни в историята. Предполагаме, че Yugo ще влезе в класацията на автомобилите, които никога не искаме да се връщат.

Вижте еволюцията на някои модели, които се преродиха за следващото поколение:

Dodge Challenger

Challenger е автомобил, който е участвал в няколко филма. Най-запомнящата му роля е във Vanishing Point. Автомобилът се ражда през 1959 г., но тогава все още е лимитирана версия. През 70-те години влиза в масово производство.

Цената на стария модел варира от 20 000 долара до 423 000 долара. Challenger се връща в играта през 2008 г. Тогава изглежда много по-агресивен и модерен, но все още среща сериозна критика от страна на потребителите.

Най-скъпият модел на днешния автомобил в САЩ струва 44 195 долара.

Mercedes-Benz 300SL

Автомобилът печели аудиторията със своите иновативни врати и красив дизайн. Разполага с модерен за времето си инжекцион и мощност от 222 конски сили. Произведени са около 3 000 автомобила от този клас.

Появява се на пазара през 1954 г. В момента има колекционерска стойност и последният автомобил е произведен през 1963 г. 300SL се преражда в много по-агресивен и хищен SLS. Същият беше обявен от Кларксън за автомобил на годината.

SLS запазва спортната история на своя баща, но предлага достатъчно екстри и достатъчно мощност за всеки със спортна душа. Красивите врати също се връщат в употреба. Старият модел струва около 770 000 долара, а новият около 200 000 долара (базова цена).

Еволюцията на Chrysler 300, Nissan Skyline, Honda Civic и други автомобили вижте тук