След спад в тримесечните си резултати, финландската компания Nokia представи днес нов модел, на който възлага надежди да възобнови позагубените си позиции в средния сегмент на така наречените „достъпни смартфони“.

Моделът е Lumia 625 и работи с операционна система Windows. Той ще е с 4.7-инчов дисплей и възможности за ползване на 4G-мрежи.

Основното му предимство ще е добрата цена, която от компанията прогнозираха да е при ниво от 220 евро преди данъци и субсидии. Това е с около 400 евро под култовия нов модел Lumia 1020, обявен през изминалата седмица и рзполагащ с 41-мегапикселова камера.

Моделът ще се предлага в много цветове – оранжев, жълт, светло зелен, бял и черен, както и с възможност за подмяна на панелите.

Продажбите му ще стартират в Китай и Европа, Азия, Индия и Близкия Изток, както и в Южна Америка през третото тримесечие на тази година.

Компанията има нужда от много работа, за да възстанови позагубените обеми при продажбите на смартфони. Загуби търпи компанията и при продажбите на „функционални мобилни устройства“.

Това няма да е първото достъпно устройство от финландската компания. Други модели в диапазона 600 са представеният през миналата година модел 610, както и 620 през февруари тази година.