Когато ГЕРБ се върна в парламента, протестите се радикализираха. Очевидно някой се стреми да постигне падане на правителството час по-скоро. Това заяви на извънредна пресконференция лидерът на Коалиция за България Сергей Станишев, предаде novini.bg.

"Предсрочни избори сега ще доведат до връщане на статуквото. Това е единственият начин ГЕРБ с Бойко Борисов и Цветан Цветанов да участват в управлението. Това няма как да бъде прието от БСП", категоричен бе Станишев.

"Видя се, че на протестите има мирно протестиращи граждани, но има и провокатори. Трябва да си зададем въпроса кой ги внедрява“.

Според Станишев в последните дни протестът е заради актуализацията на бюджета. Тя обаче е необходима за финансовата стабилност на държавата.

По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви пред Нова телевизия, че в момента управляващите искат да изтеглят 1 милиард, за да „откраднат половината”.

Станишев вчера за пореден път излезе и излъга, че имали 800 милиона мой кредит да връщат. Това са хора, които лъжат, лъжат ….”, заяви Борисов.

За опасностите от влизането в спирала от избори, Борисов заяви, че това ще е лудост.

Когато има дата за предсрочни избори, ще събера партията и ще им кажа, че така както ни подреди народът, така ще сме длъжни да управляваме или да сме в опозиция и да се съобразяваме”.

Вижте повече на novini.bg