Щатският производител на смартфони Motorola,собственост на Google, официално представи вчера един от най-дългоочакваните модели на тази година Moto X.

Ето и какви са технологичните характеристика на модела, както и какво може да прави, представени от финансовото издание Business Insider:

Смортфонът разполага с 4.7-инчов AMOLED дисплей с резолюция 720p и RGB подредба на пикселите, но тялото му е почти толкова голямо, колкото на значително по-малкия iPhone 5.

Устройството залага на чип X8, който се състои от две ядра Krait 300 с честота 1.7GHz, четириядрен графичен ускорител Adreno 320 и специален чип, който помага при разпознаването на глас.

Налице са и куп вградени сензори. Останалите характеристики включват 16GB вградена памет, 2GB RAM, Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS и съвместимост с технологията Miracast за връзка със съвместими телевизори.

Камерата е с резолюция 10MP и работата й се подпомага от LED светкавица, освен това е добавена и 2МР предна камера.

Гърбът на телефона не е пластмасов, подобно на повечето Android-телефони на пазара в момента, като има естествено заоблени форми.

За разлика от останалите производители, Motorola не е модифицирала много софтуера Android, което го прави значително по-лесен за персонализиране.

При изваждането на телефона от джоба или вдигането му от местоположението му това се „подразбира“ от смартфона и той показва бързо меню със съобщенията, туитове и др.

Микрофонът на смартфонът е винаги включен и може да изпълнява гласови команди по всяко време. Например можете да му кажете „влез в Google“. Той също така може да избира гласово или просто търсене в интернет търсачката с гласова команда.

Камерата може да бъде включена само с разклащането на телефона, както и да се натисне където и да е по екрана, за да се снима.

Моделът ще се предлага в два цвята – бял и черен.

Впоследствие на потребителите ще се даде възможност да избират между други цветове, включително и това сами да определят цвета на телефона си, както и бутоните му.

По-късно през годината производителят ще даде възможност на потребителите да избират и между модел с дървен гръб.