Никола Хюс е новият президент и главен изпълнителен директор на Visa Европа. Хюс, на 48 г., ще се присъедини към компанията на 1 октомври 2013 г. от Аполо Груп, където e главен изпълнителен директор на Авант Испания и Ирландия.

След седем години и половина като президент и главен изпълнителен директор, в края на септември Питър Ейлиф ще се оттегли от Visa Европа, за да се съсредоточи върху все по-големия брой свои странични задължения.

По време на неговото управление сумата, която европейците харчат с карти Visa, се увеличава от 1 на всеки 11 евро на 1 на всеки 6.75 евро; плащанията с карти Visa при търговци се удвояват; а броят трансакции, обработени през европейската платежна система, чието внедряване той наблюдава, нараства до 14 млрд. от 4.2 млрд. годишно.

Ян Лиден, председател на Борда на директорите на Visa Европа, коментира: “Радвам се, че търсенето на нов главен изпълнителен директор доведе до назначаването на Никола Хюс. Неговите познания за финансовия сектор, натрупани по време на работата му за организации като Banque Sovac, GE и MBNA Bank of America, опитът му в различни държави на континента и постигнатите успехи го превръщат в истинска находка.

От името на Борда на директорите на Visa Европа бих искал да благодаря на Питър за вдъхновението, с което ръководи компанията до момента, и за ключовата му роля при изграждането на водещата европейска платежна система.“

Никола Хюс коментира: “За мен е удоволствие да се присъединя към Visa Европа в толкова ключов момент за бизнеса с разплащания. Все по-масовото навлизане на смартфони и ръстът на електронната търговия ни насърчават да предоставяме на потребители и клиенти нови методи за разплащане.

Очаквам съвместната ми работа с Борда на директорите на Visa Европа, членовете на организацията, служителите и всички други заинтересовани лица да допринесе за още по-интензивния растеж на бизнеса на компанията.“

Питър Ейлиф сподели: “За мен беше огромна чест да ръководя Visa Европа и да създам успешен европейски бизнес за разплащания с капацитет сам да обработва направените трансакции. Инфраструктурата, която изградихме, позволява на всички европейски потребители и други заинтересовани лица да плащат по-удобно и ефикасно, днес и занапред.

Благодаря за подкрепата на Ян Лиден и членовете на Борда на директорите на Visa Европа, на изключителния мениджърски екип на компанията, на всеки един служител на Visa Европа – заради всички тях последните седем години и половина бяха успешен и много приятен период за мен.“