Продължава да гори над 1000 декара борова гора край хасковското село Спахиево. Тази нощ пожарът не се е разпространил и е под наблюдение, но все още не е потушен.

Горският пожар затрудни изключително много пожарникарите, тъй като първоначално бе върхов, а за овладяването му пречеха високите температури и вятърът.

Над 150 пожарникари, военни и служители на Горско стопанство се включиха в борбата с огнената стихия. Към тях се присъединиха земеделски производители с наличната си техника и доброволци, предаде БНТ.

След пристигането на хеликоптера на Военновъздушните сили и утихването на вятъра, обстановката се успокои. Хеликоптерът помогна на огнеборците, тъй като машината пръскаше вода по фронта на пожара и по този начин не позволяваше на огъня да се разраства.

Местните хора са убедени, че пожарът не е случаен. "Имаме съмнения за умишлен палеж, от няколко огнища е тръгнало", каза пред националната телевизия Станко Янко, кмет на село Брястово. Опасност за населените места няма. Огънят е на повече от 3 километра от най-близкото село.

БГНЕС припомня, че пожарът избухна около 13.20 часа вчера. На място пристигнаха пет пожарни екипа и 30 служители на горското стопанство, които установиха, че горят върхово около 500 дка борова гора. Високите температури и силният вятър обае затрудни работата им по локализирането и потушаването огнената стихия.

В 16.20 часа излетя и вертолет Ми-17 на Военновъздушните сили. Екипажът от 24-та авиационна база извърши разузнаване и участва в погасяването на пожара. Молбата за изпращане на вертолет от състава на ВВС бе отправена от главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – МВР.