В редки (но реални) появи много подценяваната и пренебрегвана вода получава своето признание. Ray’s & Stark Bar, разположен в Los Angeles County Museum of Art, в Лос Анджелис, Калифорния, обогати своя списък напитка, добавяйки 45 страници с различни води.

По създаването на водната листа е работил сомелиерът Мартин Райс.

45-те страници на менюто съдържат вода от десет страни. "Най-трудното нещо е да се внесат различните води в страната", казва Райс. "Например, аз съм голям фен на тасманийската дъждовна вода, но не мога да я получа тук, в Съединените щати."

Сомелиерът вече внесе 40 марки вода в менюто на германски ресторант и написа книга за водата през 2009 г.

Сегашните му 45 страници меню, в допълнение към изброените всички разновидности на вода, има за цел да образова как да вкусваме и най-пълноценно да консумираме водата от различни източници и страни, както и информация за произхода, съдържанието на минерали, и съвети за дегустация.