Природата е най-изумителният творец. Припомнете си това, когато се усъмните, че някоя от долните снимки е обработена с Photoshop:

To Sua Ocean Trench, Самоа

Това е много необичаен естествен басейн в Самоа, разположен в близост до село Лотофага. Името “to sua“ в буквален превод означава „голяма дупка“.

За да стигнете до водата, трябва да слезете по стълба, гарантираща екстремно преживяване. Басейнът е дълбок 30 метра и е заобиколен от красива растителност.

Еnchanted river, Филипини

Най-красивите естествени басейни

Легендата разказва, че невероятният цвят на водата в реката е получен чрез магическата пръчка на фея, която смесила изумруд и нефрит. Резултатът е изумителен.

Басейнът се намира във Филипините, близо до Хинатуан. Освен за плуване, реката е перфектна и за гмуркане – на места е толкова дълбока, че никой все още не е стигал до дъното й.

Las Grietas, остров Галапагос, Еквадор

Уникална цепнатина между две високи скали – това е Las Grietas. Водата е не много солена и хладка целогодишно, което прави естественият басейн идеален за плуване.

Ако решите да скачате от скалите, добре е да проверите от къде го правят местните. Дълбочината не е еднаква навсякъде и въпреки че скокове практикуват и децата от околните селища, това може да бъде опасно.