Решетките на уличните шахти, неравни тротоари, убийствено високи бордюри: да галопираш на обувки на висок ток в големите градове не е лесно.

В Ню Йорк Виктор Чу се заема с решаване на проблема. Този нов гуру създаде курс, за да научи жените как да ходят на токчета в Ню Йорк. За 50 долара, бившият дизайнер на Reebok и Ugg обещава да предостави ценни знания за елегантната походка за токчета.

"95% от жените не могат да ходят на токчета ", твърди Виктор Чу пред сп. Time .

Вижте още: Топ 10 на най-екстремните обувки на висок ток

Истински мачо, той обещава за един час да научи жените да "навигират на трудни терени" с 8см токчета. Той дава технически съвети като например как да се стъпи от петата до пръстите, да се включат мускулите на корема за баланс и изправена стойка, да се направи крачка, как дамите да отпуснат и да не претоварват бедрата и коленете, и не забравяйте - да разтегнат прасците и глезените, за да се предотвратят спазми и травми.

Той също така препоръчва да не се надвишава 7.5 см: „Повечето жени не искат да чуят, но токчета по-високи от 7.5 сантиметраса наистина опасни“. Въпреки че самият Чу никога не носи токчета, той познава добре дизайна на обувките от времето, прекарано в Reebok и Ugg.