Наскоро звездата от сериала „Семейство Сопрано“ Джеймс Гандолфини почина на 51-годишна възраст.

След първоначалния шок всички се заеха да обсъждат неговото кратко завещание, което се оказа зле написано.

Уредени ли са сметките ви, в случай, че с вас се случи най-лошото?

Вижте някои звезди, които са оплескали завещанието си:

Ана Никол Смит

Вики Лин Маршал, по-известна като Ана Никол Смит, е на 26 години, когато се омъжва за 89-годишния милиардер Джей Хауърд Маршал Втори. Тя се запознала с него... в стриптийз клуба, където работела. 13 месеца по-късно той умира. Малко след сватбата, обаче, синът на милиардера му помогнал да напише ново завещание, което оставя Ана Никол без пукнат цент.

С това започна епична съдебна битка между вдовицата и синът. И двамата обаче починаха млади – той през 2009 година, а тя през 2007 година. Оказа се, че адвокатите на сина на милиардера са укрили документи от нейните адвокати и тя би могла да получи част от парите му.

Завещанието на Ана Никол Смит доведе до още по-голямо объркване. Тя оставя всичко на сина си, който починал няколко месеца преди нея, докато я посещавал след раждането на дъщеря й. В завещанието тя казва, че не иска да остави нищо на съпрузите си и на бъдещи свои деца.

В крайна сметка дъщерята на Ана Никол Смит (която сега е на 6 години) може да наследи 49 млн. долара от богатството на милиардера Маршал, за когото майка й някога е била женена.

Изводът тук е: не е добра идея да изпускате някого от завещанието или да пишете, че не желаете да му оставяте нищо. Завещанията може да се оспорват в съда. По-добре е да оставите на тези, които не харесвате, някаква малка сума, за да може да ги разколебаете да оспорват завещанието от страх да не останат без нищо.

Гари Колмън

Колмън не е имал много в момента на смъртта си през 2010 година – само една скромна къща с ипотека и хонорари от излъчвания на филми.

Но той оставил две завещания и една бележка, което породи съдебни спорове.

Първото завещание е подписано през 1999 година и оставя всичко на мениджъра на актьора. По-късно обаче се появява второ завещание, от 2005 година, което оставя всичко на негов приятел.

През 2007 година Колмън се жени и пише анекс към второто завещание, в което оставя всичко на съпругата си. То включва странно формулирано изречение, в което уверява, че не е бил под натиск.

Двамата се развеждат година по-късно и по законите на щата Юта, това анулира завещанието. Те обаче продължават да живеят заедно и бившата съпруга твърди в съда, че би трябвало да получи наследството.

Още едно зловещо обстоятелство около смъртта му. 42-годишният актьор се спъва в дома си, пада лошо и изпада в кома. В медицинския си картон той е упълномощил съпругата си да вземе решение дали да се поддържа живота му в такъв случай.

Още на следващия ден тя казва на лекарите да изключат животоподдържащата система. По-късно се откриват документи, в които Колмън е написал, че в подобен случай иска да бъде поддържан живота му най-малко 15 дни.

Стив Макнеър

Макнеър е на 36 години, когато е убит през 2009 година.

Той е застрелян от 20-годишната си любовница, която след това се самоубива. Тя го ревнувала и мислела, че има още една любовница.

Футболистът нямал завещание и неговото имущество, на стойност 19 млн. долара, било замразено до изясняване на случая.

Междувременно, неговата съпруга Мишел, която е майка на две от 4-те му деца, се наложило да моли съда да отпусне пари, за да живее и да плаща сметките си. Майката на Макнеър пък била накарана да плаща наем от 3000 долара на месец за ранчо, което той е построил за нея.

Тъй като тя не можела да си позволи сумата, се наложило да се изнесе от там. Когато си тръгнала, получила писмо от адвоката на съпругата му, който искал тя да заплати покъщнина, която взела със себе си.

Брук Астор

В завещанието си от 2002 година Брук Астор обещала на сина си имотите си в Мейн и Уестчестър, както и апартамента си на Парк Авеню в Ню Йорк. Тя му оставила още 5 млн. долара в брой и доживотен доход от нейния тръст на стойност 60 млн. долара.

Това обаче явно не било достатъчно за Антъни Маршал. Наскоро 89-годишният Маршал започна да излежава присъда за кражба на милиони от майка си. В затвора е и неговият адвокат, който му помогнал да фалшифицират завещанието така, че да насочат към него милиони, които Астор е оставила за благотворителни организации.

Всичко започнало, когато синът на Маршал и внук на Брук Астор завел дело срещу баща си, като твърдял, че той се грижи зле за баба му (тогава на 104 г.) и си присвоява нейни средства. Започнало разследване, което довело до 16 обвинения срещу Маршал.

През 2007 година Астор починала на 105-годишна възраст. Ако той не беше толкова алчен, сега щеше да се радва на парите, които майка му е завещала, но той се полакомил за още и затова в момента лежи в затвора.

Джеймс Гандолфини

Завещанието на Гандолфини е било съставено по ужасен начин и заради това сега наследниците му ще трябва да плащат големи данъци, които е можело да бъдат избегнати.