Руският милиардер, собственик на „Челси“ и бивш губернатор на Чукотка Роман Абрамович прави поредната си скъпа покупка. От компанията на милиардера Millhouse обявиха, че са на финала на сделка за покупка на московския бизнес център „Бели градини“ (Белые сады). Сумата на сделката е 740 милиона долара, което означава, че това е втората най-голяма сделка на офис пазара в Москва след покупката на О1 Properties за 1 милиард долара.

Бизнес центърът, който Абрамович купува, е с обща площ почти 105 хил. кв. м, от които 62.3 хил. офис площи и 2.7 хил. - търговски. Още 38 хил. кв. м заема подземен гараж за 960 коли.

До момента всички участници в сделката, както и посредникът Jones Lang LaSalle, са отказали коментар, съобщава РБК. Според експерти в сектора сделката е изключително изгодна за Абрамович, тъй като новопостроеният комплекс все още не е запълнен на 100%, но когато и това стане цената му ще се повиши до 1 милиард долара.

Роман Абрамович заема 13-о място в класацията на Forbes със състояние то 10.2 милиарда долара. Сред основните активи на бизнесмена са Millhouse, футболният клуб Челси, дял в металургичния Evraz Group (34.6%) и златодобивния Highland Gold (32.6%).