Основният център на икономическото развитие и модернизация на Пекин е централният бизнес район (CBD), в който работят стотици хиляди представители на различни професии - бизнесмени, чиновници, съветници, портиери, служители на паркингите, представители на медиите, сервитьори и много други. Когато наближи обед цялото това стълпотворение от хора решава един въпрос – къде и какво да похапне. За обедната почивка в деловия район на Пекин разказват Сюй Сун и фотографът Лю Фейуе от China Voyage:

Кики, 27, счетоводителка в търговско-консултатска фирма.

Обяд в корейски ресторант.

Сметка: 35 юана.

В сградата, в която работи Кики, на партерния етаж има много кафенета и заведения за бързо хранене. Тя казва, че е обядвала в десетина различни ресторанта, но не знае къде ѝ допада най-много.

Хан Ин, 26, архитект.

Месечен доход - 7000 юана.

Обяд в бистро.

Сметка:10 юана.

Хан Ин разказва, че му е безразлично какво ще обядва. "Младите хора идват в Пекин не за да обядват, а с усърден труд да постигнат мечтите си." Той допълва, че е много недоволен от наемите на жилищата в Пекин.

Ян Гуанмин, 31, служител на паркинга.

Месечният доход заедно със съпругата му - 3000 юана.

Манту и кутия с храна от бистрото.

Сметка: 8 юана.

Тъй като работи цял ден на открито, Ян Гуанмин казва, че дъждът и вятърът определят начина, по който ще обядва. През това лято Пекин се сблъска с рекордни летни жеги и в тази топлина служителят съвсем не е гладен. Родом от провинция Хунан, който е известен с пикантната си, дори и за китайската кухня, храна, Ян Гуанмин отбелязва, че храната в Пекин никак не е люта.

Нейт, 23 години, идва от Лос Анджелис, за да работи в пекинския офис на американска компания.

Обяд с приятел: пиле със сос, пържен патладжан, ориз и бира.

Сметка: 44 юана.

Нейт обича крайпътните заведения, но никак не му допада пекинският смог. Затова той излиза на обяд, само когато навън е ясно.

Ху Леи, 22, интериорен дизайнер.

Заплатата не е фиксирана.

Обяд от къщи.

Тя казва, че още от първия ден била потресена от блъсканицата на обед. Оттогава вечер тя винаги подготвя обяд за следващия ден.

Ли Чже, 31, редактор в Beijing TV.

Обяд: пържени скариди, пържени зеленчуци с яйце, ориз. Динята и супа ориз се сервират безплатно.

Сметка: 15.8 юана.

Ли Чже обядва всеки ден в трапезарията на телевизията .В неговата работа всеки месец се дават купони за храна, с които може да се яде в трапезарията или в кафето в същата сграда. "Работейки в нюзрума, често стоя до късно. A като огладнееш - в трапезарията вече не е останала храна ".

Сун Юйчжен, на 48 години, отговаря за чистотата на офиса на главния изпълнителен директор на една компания.

Заплата - 1500 юана.

Обяд: Студена юфка и кифла с месо.

Сметка: 8 юана.

Сунь Юйчжен казва, че обикновено яде в трапезарията на компанията. Ежемесечно тя получава талони за хранене в трапезарията на стойност 200 юана. От време на време тя обядва в кафене на открито, но не си позволява обяд, по-скъп от 10 юана. "В трапезарията всеки ден има една и съща храна, бързо става скучно."

Мана, 26, сценарист и режисьор на филмова къща.

Заплата - 6000 юана.

Обяд: пелмени, приготвени от майката ѝ и угощение от колегите – патешки шийки.

Майката на Мана често ѝ приготвя обяд за работа, остава само да го загрее в микровълновата печка. Въпреки това, тя харчи 500 юана всеки месец за малки закуски. "Аз обичам да ям по време на работа. И аз обичам да черпя колегите. И не ми се получава да пестя пари“, казва тя.

Юй Хаомин, 34, шеф на фирма за преработка и утилизация.

Заплата: 2000-3000 юана на месец.

Обяд: Инстантна юфка, две наденици и кутия бира.

Всеки ден Юй Хаомини колегите му пътуват из района за събиране на стари офис консумативи и мебели. Обядват там, където ги завари обедът. Днес, зад волана е колегата на Юй Хаомин, което означава, че той може да се наслади на една студена бира в следобедните часове.