От момента на пазарната премиера в Европа през лятото на 2012 г. досега инфоразвлекателната система Chevrolet MyLink си спечели множество почитатели благодарение на своите новаторски технологични решения и лекота на употреба.

През тази есен марката Chevrolet ще представи две нови версии на системата с разширени възможности, които несъмнено ще бъдат още по-привлекателни за потребителите.

"Нашата технология Chevrolet MyLink позволява на водачите да запазят своята връзка с околния свят и глобалната мрежа, когато са на път. В сравнение с много други системи, предлагани на пазара, тя позволява лека и интуитивна употреба и управление, с което помага на водача да запази концентрация върху пътната ситуация и да не отделя ръцете си от волана," сподели д-р Томас Седран, президент и изпълнителен директор на Chevrolet Europe.

"Нашата разширена гама от инфоразвлекателни системи позволява безпроблемна съвместна работа с личните смартфони на клиентите и е в състояние да отговори изцяло на индивидуалните им нужди и специфични предпочитания," добави още Седран.

Системите MyLink отговарят изцяло на различните изисквания и вкусове на широк кръг клиенти

Технологията Chevrolet MyLink предлага изобилие от възможности на модерния потребител на интернет – независимо дали става дума за водачите, които просто искат да интегрират функциите на своя смартфон в автомобила, или на почитателите на високите технологии, желаещи да индивидуализират своето изживяване зад волана.

Системите Chevrolet MyLink използват основата на 7 и 8-инчови чувствителни на докосване цветни екрани с висока разделителна способност и предлагат на клиентите бърз, лесен и удобен достъп до желаната от тях мултимедийна информация – включително и до специализирани приложения на техните преносими устройства.

Сред предлаганите възможности са съдържанието на телефонни книги, лични плейлисти с музика, галерии със снимки и друга съхранена в паметта на смартфона информация. Стандартните устройства за съхранение и възпроизвеждане на мултимедия като MP3-плейъри, iPod и iPad могат да бъдат свързани лесно със системите посредством предвидените за целта безжична Bluetooth връзка, USB и Аux-in входове.

Базовата версия на системата Chevrolet MyLink в момента се предлага при някои от вариантите на изпълнение на Chevrolet Aveo, Trax и компактния Cruze. Тя разполага със 7-инчов чувствителен на докосване цветен екран с висока разделителна способност и може да съхранява необходимата информация за свързване с до седем на брой смартфона по едно и също време.

На автомобилното изложение във Франкфурт Chevrolet ще демонстрира пред публика нова инфоразвлекателна система MyLink, която разширява допълнително тези възможности и се отличава с подобрено меню с икони на своя 7-инчов чувствителен на докосване цветен екран.

В допълнение към вградената функция за разпознаване на гласови команди, тази система ще има и TTS възможности за превръщане на текст в глас, което ще позволи прослушването на текстови съобщения от смартфона през високоговорителите на аудиосистемата в автомобила**. Камерата за следене на маневрите на заден ход на свой ред предлага допълнителна видимост при паркиране.

Tази нова инфоразвлекателна система ще се предлага на клиентите на най-новите версии на Chevrolet Cruze, семейния ван Orlando и новия Camaro. В зависимост от моделната линия, нивото и на оборудване и конкретния пазар, MyLink може да включва и вградена навигационна система с покритие на пътната мрежа на цяла Европа (картовата информация се съхранява на SD-носител).

Интелигентните приложения предлагат осезаеми предимства на водачите

Технологията Chevrolet MyLink осигурява на потребителите достъп до определени приложения, инсталирани на смартфона – например до навигационното приложение BringGo, което се предлага при клиентите на базовата система MyLink.

Приложението BringGo може да бъде закупено от магазините iTunes и Google Play на основна цена от едва 49.99 евро. Маршрутите се изобразяват от навигационното приложение на триизмерни карти върху чувствителния на докосване централен екран на системата MyLink.

Благодарение на способността на приложението BringGo да съхранява картова информация в паметта на смартфона, потребителите получават достъп до избраните от тях места и до инструкциите по маршрута до тях, дори когато качеството на покритието на мобилната мрежа е лошо (това означава и избягване на таксите за роуминг/пренос на данни).

Предлаганата допълнителна функция “live traffic” осигурява информация в реално време от рода на съобщения за пътнотранспортни произшествия и позволява съответна промяна на маршрута с цел избягване на задръствания по пътя към избраната цел. Поддръжката на тази функция изисква наличие на активна мобилна интернет връзка чрез смартфона.

Собствениците на съвместими апарати iPhone с операционна система iOS 6 могат да се възползват от услугите на Siri – интелигентен личен асистент, който може да се справя с изпълнението на множество задачи по команда с гласови инструкции, докато водачът остава напълно концентриран върху пътната обстановка и с ръце на волана.

Сред възможностите на Siri са провеждането на телефонни разговори с гласов избор на контакти от телефонната книга на личния iPhone чрез вградените микрофон и високоговорители в автомобила, възпроизвеждане на музикални файлове от библиотеката на iTunes, както и осигуряването на достъп до записаните в личния календар събития.

С цел допълнително намаляване на отвличането на вниманието на водача, Siri издига на ново равнище работата с бордовите системи без използване на ръце със своя режим Eyes Free. Tой дава възможност на водача да работи със своя iPhone само с гласови команди, без дори да включва осветлението на екрана на устройството.

В същото време другите две допълнителни мобилни приложения - TuneIn и Stitcher, дават възможност за прослушване на местни, международни и интернет радиостанции в реално време, както и за възпроизвеждане на любимите подкасти през високоговорителите в купето на моделите на Chevrolet.

TuneIn свързва слушателите с глобална мрежа от над 70 000 радиостанции по цял свят, докато Stitcher дава възможност на потребителите да създават свои индивидуални, лично композирани станции и им открива път към нови радиопредавания в зависимост от индивидуалните им предпочитания.

Както при всички инфоразвлекателни системи Chevrolet MyLink, собствениците на новите устройства ще могат да обновяват програмното осигуряване на своите системи и с нови специализирани приложения, когато те станат достъпни на пазара.

Stitcher ще се предлага под формата на фабрично вградено приложение при последните версии на моделите Cruze и Оrlando с инфоразвлекателна технология MyLink, както и при новия Camaro.

Corvette Stingray издига връзката с глобалната мрежа и индивидуалните възможности за настройки на ново равнище
Новият Corvette Stingray се отличава с множество авангардни технологични решения и възможности за индивидуални настройки за повишаване на удоволствието зад волана.

Моделът се предлага серийно с вдъхновена от модерните таблети инфоразвлекателна система MyLink с изключителни възможности.

Системата използва два 8-инчови екрана с течнокристална (LCD) матрица, даващи възможност за индивидуализация на визуалния интерфейс и структурата от менюта, USB връзка, SD карта и механизъм за завъртане на екрана на централната конзола, зад който е разположено скрито отделение за съхранение на лични вещи.

Екранът над вградените в централната конзола контролни прибори използва чувствителна на докосване с пръсти капацитивна технология на повърхността с активно анимиран визуален интерфейс.

8-инчовият екран с течнокристална (LCD) матрица в основния блок контролни прибори зад волана е организиран в три основни теми (“Sport”, “Touring” и “Track”), които могат да се сменят с помощта на централизирания прибор Driver Mode Selector.

Всяка от темите на дисплея е създадена с мисълта за специфична комбинация от условия на движение и може да се конфигурира с помощта на приложенията, съсредоточени в т. нар. “Аpp tray.”

Tемата „Тouring” поставя по-силно ударение върху мултимедията и свързаността с глобалната мрежа, темата „Sport” се отличава с акцент върху динамичните възможности на автомобила с голям индикатор на избраната в момента предавка и голям кръгъл оборотомер, а темата „Тrack” предлага оформление в състезателен дух с извита в дъга скала на оборотомера, вдъхновени от професионалните пистови версии на Corvette светлинни индикатори за превключване на предавките и хронометър с времената за изминаване на обиколка на писта.

Като цяло, модерният блок от контролни прибори на новия Corvette Stingray може да осигури на водача до 69 уникални източника на информация – от интерактивен състезателен хронометър до показание за температурата на протектора на гумите.

Инфоразвлекателната система MyLink в Corvette Stingray разполага и с функции за гласов контрол и TTS (Text to Speech) за разчитане на текстова информация на глас**. Към системата могат да се включат до 10 на брой устройства с Bluetooth връзка, като голяма част от тях могат да са включени едновременно.

Възможно е и свързване с помощта на USB и Аux-in входовете на системата. Камерата за следене на маневрите на заден ход е част от серийното оборудване на модела, а клиентите могат да поръчат и вградена навигационна система.
Жива връзка на щанда на марката Chevrolet

Посетителите на щанда на Chevrolet в палата номер 9 на изложението IAA във Франкфурт ще имат възможност да изпробват лично възможностите на трите инфоразвлекателни системи в различните модели автомобили, изложени на щанда.

По време на дните за пресата (10 и 11 септември 2013 година), на щанда ще бъдат на разположение и представители на компаниите, разработили приложенията BringGo, Stitcher и TuneIn, които ще разясняват функциите на тези системи и многобройните предимства, които те предлагат на водачите.

** Наличието на функциите за гласови команди и за разчитане на текстова информация на глас (TTS) на местен език може да е различно на различните пазари.