Инвеститорите винаги са се питали какво е правилното решение в конкретния момент. Според анализатора Джим Креймър, цитиран от CNBC, може би в настоящия момент е добре инвеститорите на щатските пазари да повишат кешовите си експозиции, намалявайки инвестициите си в акции.

Ето и седем причини защо може би е разумно да направят това:

1. Геополитическото напрежение в Близкия изток е възможно да ескалира. Не е ясно какво ще се случва със Сирия, а напрежението традиционно не се приема добре от инвеститорите.

2. Не е ясно какви са плановете на Фед. А ако има нещо, което на Уолстрийт не харесват, това е неяснотата.

3. Отново се повдига въпросът за дълговите лимити. С наближаването на лимита на правителствения дълг, този въпрос отново ще започне да тежи над пазара, подобно на миналата година.

4. Опасенията, свързани с щатския пазар на имоти, отново се повишават. Имотите не само че вече не са достъпни, но и продажбите им са допълнително застрашени от потенциално повишение на лихвените проценти по ипотечните кредити.

5. Продажбите на дребно също са с редица въпросителни. Не е ясно как са били продажбите на търговските вериги, свързани с връщането на училище, и дали ще са добри?

6. Заетостта се подобрява. И докато това на пръв поглед е добра новина, най-вероятно ще даде допълнителен стимул на резерва за намаляване на стимулите.

7. И на последно място септември в исторически план е ужасен за фондовите пазари.