Вчера бившият министър на финансите на САЩ Лорънс Самърс обяви, че оттегля кандидатурата си за председател на Федералния резерв.

"Всички, които не знаят кой е Самърс, няма нужда да си правят труда да търсят сега," написа в Twitter Кейти Мартин от Wall Street Journal.

Това е жалко, защото невероятният интелект на Самърс често е оставал в сянка на неговата репутация, че е арогантен и нетактичен, пише Business Insider.

Самърс е президент на Харвардския университет по време на епичния спор между братята близнаци Камерън и Тайлър Уинкълвос и основателя на Facebook Марк Закърбърг.

Това води до една забавна сцена от филма "Социалната мрежа," известен още като филма за Facebook.

По време на технологична конференция на Fortune през 2011 г. Самърс е помолен да опише сблъсъка си с близнаците Уинкълвос. Ето какво отговаря той:

Интервюиращ: Достоверна ли е онази сцена в „Социалната мрежа“? (сцената, в която двамата близнаци се оплакват на президента на Харвард, че Закърбърг е откраднал проекта им)

Самърс: Чувaл съм, че сцената показва, че мога да бъда арогантен. Ако това е вярно, то може да се каже, че със сигурност бях такъв в този случай. Едно от нещата, които научаваш като президент на университет, е, че ако студент носи вратовръзка и сако в три часа следобед в четвъртък, има две възможности.

Едната е той да е търси работа и да има насрочено интервю; другата е той да е задник. В този случай беше втората. Рядко бях срещал подобна арогантност и аз се опитах да отвърна подобаващо".