Съжалявате ли за нещо във вашата кариера? Ако можехте да върнете времето назад – какво щяхте да промените?

Вижте кои са 5-те неща, за които хората съжаляват най-много, свързани с професионалната им кариера, според списание Форбс:

1. Да приемеш предложение само заради парите

Много хора приемат предложения за работа, която мразят, само заради парите. Те мечтаят да напуснат, кроят планове как ще си намерят по-добра, ще хвърлят оставка и т.н., но нямат куража да го направят.

2. Иска ми се да бях напуснал по-рано

Повечето от хората, които напускат, биха искали да са направили това по-рано. Когато най-накрая съберат кураж, разбират, че са загубили доста време.

3. Иска ми се да имах куража да започва свой бизнес

Повечето хора съзнават, че е най-добре да работиш за себе си, но нямат смелостта да започнат свой бизнес. Американско изследване показва, че около 70% от служителите биха искали да започнат свой бизнес, но само около 15% от тях ще го направят наистина.

4. Иска ми се да бях учил повече

Студентските години са време, в което нямате много други задължения и отговорности (или поне не толкова,колкото ще имате по-късно в живота). Това е периодът, в който може да отделите време, за да придобиете ценни квалификации, а защо не и да натрупате опит в първата си работа?

5. Иска ми се да не бях пропускал възможности

Понякога ви се отварят възможности от типа „сега или никога“. Някои хора не ги приемат от прекалена предпазливост или пасивност, и след това съжаляват.