Интернет пространството е пълно със съвети за успешна кариера. Ето още няколко, подбрани от нас:

1. Фокусирайте се върху това, което ви харесва

Следвайте постулата: „ако ти харесва това, което правиш, няма да ти се налага да работиш“. Вместо да се фокусирате върху престижността на работата и общественото й възприятие, по-добре наблегнете на това харесва ли ви и каква е нейната сигурност.

2. Един метод за търсене на работа не е подходящ за всички

Търсенето на работа в социалните мрежи и специализираните сайтове е подходящо за опрелена група от хора. Ако това не е давало добри резултати конкретно за вас в миналото, обърнете се към други канали.

3. Не отхвърляйте предложения

Това, че чакате някой да ви потърси след интервю, не означава, че не трябва сте активни в по-нататъшното търсене. Нещо повече, уведомете работодателя, който изчаквате, че имате и друга оферта и поискайте по-бърз отговор.

4. Имайте реална самооценка

Повечето хора се надценяват. Това е феномен, наречен „превъзходство над останалите“ и е типичен за почти всички работещи. Оценете се реално, особено квалификацията и уменията си, така ще имате предимство на пазара.

5. Мислете ефективно

Задавайте си по-често въпроса: „Това струва ли си усилията?“ и ако да, колко време и усилия си заслужава да положите в конкретната ситуация.

6. Ако сте по-мотивиран, избягвайте екипите

Ако реално прецените, че нивото ви е далеч над това на останалите във фирмата, потърсете индивидуални проекти. Така ще можете да изпъкнете и да се отличите от останалите. Особено с пълна сила важи това в случаите, когато сте и по-мотивиран от останалите. Екипи е добре да търсите в останалите случаи.

7. Не се опитвайте да „откриете топлата вода"

Ако стартирате частен бизнес, по-добре копирайте, отколкото да иновирате. По този начин намалявате рисковете.

8. Опростявайте нещата

Колкото по-сложен е един бизнес, толкова са по-големи и рисковете, свързани с него. Правете едно нещо, но го правете добре.

9. Въздържайте се от ненужни разходи

Особено с пълна сила важи това, когато започвате нов бизнес. Ограничете разходите си до минимум, поне докато стане ясно дали проектът ви ще е печеливш.

10. Работете усилено

Едно от общите неща между успелите са дългите работни часове. За да не ви тежат обаче, работата трябва да ви носи удоволствие.