Парламентарната група на ГЕРБ внесе нов вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски по същата тема. Вотът е за провалената политика на правителството в областта на инвестиционното проектиране.

От ГЕРБ не признават дебатите, които в момента текат в парламента, тъй като според тях заседанието е нелегитимно, каза на брифинг Лиляна Павлова.

Днес бяха грубо и брутално погазени конституционните права. Не може ръководството на парламента да погазва своите правила и ние искаме тяхната оставка, обяви Павлова.

Красимир Велчев заяви, че ГЕРБ са готови отново да напуснат парламента. Няма да допуснем да се гаврят с нас. Този парламент е пълен с ченгета и доносници на ДС. Днес беше извършено едно политическо насилване и ако се наложи, ние отново ще напуснем парламента, заяви той.

По-рано председателят на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че ще сезира Конституционния съд за решението на Михаил Миков квесторите да преброят колко са присъстващите депутати в залата. Така бе осигурен кворумът за заседанието.

"Михаил Миков е шмекер, ще му искаме оставката и ще сезираме конституционния съд заради начина на преброяване на кворума в пленарна зала. Ще сезираме Конституционния съд за тези груби абсолютни нарушения на парламентарния правилник. Оттук нататък на г-н Миков ще му е много трудно да събира кворум", заяви председателят на ГЕРБ, цитиран от Novini.bg.

Няма пречка ГЕРБ отново да внесе същия вот на недоверие, но поведението им е абсурдно. Това коментира в кулоарите на парламента зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова, цитирана от БТА. След като поискаха дебати по вот на недоверие, припомни тя, вече втори ден сме свидетели как бойкотират собственото си искане.