Le Bernardin е най-добрият ресторант за морски дарове в Ню Йорк. Според последното издание на класацията на Zagat е най-добрият в Голяма ябълка изобщо и то за 12-та поредна година.

Намира се в Манхатън и отваря врати през 1986 година. От 1994 година главен готвач е Ерик Рипер.

Най-семплата вечеря от 4 блюда тук струва 130 долара на човек.

Тук се предлагат и тестови менюта, които струват 330 долара. Тестовото меню съдържа малки порции от различни ястия.

Такова меню е поръчал Адъм Голдбърг, когато посетил ресторанта през януари тази година. Той е снимал всички блюда за блога си A Life Worth Eating. Менюто, което той е поръчал е на стойност 195 долара.

Ето какво съдържа то:

Това е ресторанта отвън:

Отвътре

Риба тон и foie gras е първото ястие

Второто ястие – риба треска в специален сос на готвача

Октопод с маслини и френски сос

Октоподът се сервира с хлебчета

Четвъртото ястие – лангуста с трюфели. Това е любимото ястие на критика от New York Times Пийт Уелс.

Костен мозък с бекон и морски таралеж.

Полусурова сьомга, върху която сервитьорът налива сос от черни трюфели.

Седмото ястие е гулаш с омар по унгарска рецепта.

То се сервира с гарнитура от картофи.

Костур с червен ориз от Бутан, салата от зелена папая и винен сос.

Десертът е кекс с портокалово сорбе

Вторият десерт – шоколадови пуканки

И накрая сорбе с лешников крем, лимон, ванилия и ром.

За разнообразие ви носят и няколко петифури.