Вижте вечеря за 195 долара в най-добрия ресторант в Ню Йорк
Le Bernardin е най-добрият ресторант за морски дарове в Ню Йорк. Според последното издание на класацията на Zagat е най-добрият в Голяма ябълка изобщо и то за 12-та поредна година.
Намира се в Манхатън и отваря врати през 1986 година. От 1994 година главен готвач е Ерик Рипер.
Най-семплата вечеря от 4 блюда тук струва 130 долара на човек.
Тук се предлагат и тестови менюта, които струват 330 долара. Тестовото меню съдържа малки порции от различни ястия.
Такова меню е поръчал Адъм Голдбърг, когато посетил ресторанта през януари тази година. Той е снимал всички блюда за блога си A Life Worth Eating. Менюто, което той е поръчал е на стойност 195 долара.
Ето какво съдържа то:
Това е ресторанта отвън:
Отвътре
Риба тон и foie gras е първото ястие
Второто ястие – риба треска в специален сос на готвача
Октопод с маслини и френски сос
Октоподът се сервира с хлебчета
Четвъртото ястие – лангуста с трюфели. Това е любимото ястие на критика от New York Times Пийт Уелс.
Костен мозък с бекон и морски таралеж.
Полусурова сьомга, върху която сервитьорът налива сос от черни трюфели.
Седмото ястие е гулаш с омар по унгарска рецепта.
То се сервира с гарнитура от картофи.
Костур с червен ориз от Бутан, салата от зелена папая и винен сос.
Десертът е кекс с портокалово сорбе
Вторият десерт – шоколадови пуканки
И накрая сорбе с лешников крем, лимон, ванилия и ром.
За разнообразие ви носят и няколко петифури.