Предизборен клип на кмета на Ямбол Георги Славов в пост-киберпънк стил взриви сайта за споделяне на видеа YouTube. Сценарият на „Мисия Ямбол: Презареждане" сякаш е създаден от съвместните усилия на Стивън Спилбърг и братята Уашовски (един, от които вече е сестра).

В началото на двуминутното видео нищо неподозиращият зрител става свидетел на апокалиптични картини от миналото на града с дъх на тежък социализъм. Само няколко футуристични надписа намекват за „невероятния фантастичен екшън”, в който се превръща филмчето.

На 38-мата секунда обаче се появава той – Кметът (подсъдим по няколко дела). С решително изражение на лицето, в ледено мълчание Георги Славов, досущ като героя на Том Круз в „Специален доклад”, започва своя „високотехнологичен отчет”, посочва bTV.

Успехите от първия мандат се редят един след друг пред погледа на смаяния зрител, който рискува да се задави с пуканки. Обновен парк, нова църква и улици, помпа-тласкател и събуден дух на града са сред акцентите във виртуалното портфолио на кмета, с каквото не може да се похвали дори патрона на партията му Бойко Борисов.

Следва „спиращ дъха” обрат в сценария. Действието ни пренася в луксозен автомобил, управляван от злия герой, който иска да спре порива на Славов и да върне града към сивото му минало. Всъщност лошият е дама, по аналогия със съперника на Славов в последните местни избори – кандидатката на социалистическата партия.

След бясно преследване идва сблъсъкът между доброто и злото. „Чудесно режисираният екшън” компенсира малки сценарни гафове като това, че преследвачът жена се оказва двама чичковци.

Славов, вече с уменията на героя на Киану Рийвс от „Матрицата” Нео, само за секунди успява да се справи със злодеите. Ефектите обаче не свършват дотук – тръшвайки с ефектна хватка втория лош, Славов разбива асфалта (който вероятно сам е положил).

Въпреки че видеото е предизборно, се появи едва снощи в интернет и бързо натрупа огромна популярност.