Фалшивите съобщения в Twitter се разпространяват бързо и понякога успяват да всеят сериозна паника на пазарите, нанасяйки огромни щети на компаниите, които са на прицел. Нека видим няколко примера

Акаунтът на агенция Associated Press в Twitter бе хакнат и на него се появи съобщение за експлозия в Белия дом, при която е ранен президентът Обама. В рамките на секунди, Dow пада със 145 пункта и в рамките на три минути изтрива 136 млрд. долара от борсовата капитализация на Уолстрийт. В случая паниката не идва от устройствата за автоматизирана и високочестотна търговия, а от традиционните инвеститори и мениджъри. По ирония фалшивият туит пристига едва три седмици, след като SEC дава достъп на трейдърите до социалните мрежи.

30 януари 2013: Сарепта Therapeutics

Котировките на биофармацевтичната компания Sarepta Therapeutics падат с над 10% след фалшив туит, съобщаващ за финансови нередности

29 януари 2013: Изслушване

Фалшиво съобщение на изследователската фирма Muddy Waters обявява, че компанията е станала обект на разследване на Министерството на правосъдието, което води до 25% спад в цената на акциите ѝ.

26 август 2012

Фалшиво съобщение в Twitter от министъра на вътрешните работи на Русия обяви смъртта на президента на Сирия Башар ал Асад. Това моментално доведе до покачване на цената на петрола с 1 долар.