GLOBUL стартира конкурс за идеи на тема „Как мобилните технологии могат да допринесат за разрешаване на социален проблем“. Авторите на двете най-добри идеи ще представят България на първия по рода си международен форум Telenor Youth Summit 2013, който ще се проведе от 9 до 11 декември в Осло, Норвегия.

Необходимо е кандидатите да са на възраст от 18 до 25 години, да владеят свободно английски език и да изпратят своя актуална автобиография и презентация по зададената тема на имейл youthsummit@globul.bg до 28 октомври 2013 г.

В международния форум в Осло ще се включат общо 26 младежи от цял свят, които ще представят и обсъдят своите идеи за разрешаване на значими социални проблеми. Резултатите от тяхната съвместна работа ще бъдат представени в Центъра на Нобеловата награда за мир, както и на Световния мобилен конгрес в Барселона в началото на 2014 г.

Участниците във форума ще проследят на живо церемонията по връчване на Нобеловата награда за мир на 10 декември, както и интервю на CNN с Нобеловите лауреати за мир.

Програмата предвижда и много забавления, както и възможност младежите да присъстват на концерта по повод Нобеловата награда за мир наред с редица известни личности.

За повече информация тук.