Милиардерът предприемач Илон Мъск е платил 6.75 млн. долара, за да купи къщата на свой съсед в луксозния район на Лос Анджелис Бел Еър.

Състоянието на Мъск, който заема 41-во място в класацията на най-богатите американци на Forbes, възлиза на 6.7 млрд. долара благодарение на компаниите Tesla, SpaceX и PayPal.

В момента той живее в къща срещу тази, която току-що е купил, за която пък е платил 17 млн. долара през януари тази година. Настоящото му жилище разполага със 7 спални, 9 бани и площ от 1880 кв. м.

Според имотните регистри, новата му придобивка, която се намира само съвсем наблизо, е била закупена на24 октомври за 6.75 млн. долара. Имотът, който наподобява ранчо, е доста по-малък от настоящото жилище на Мъск и има 3 спални. 4.5 бани и площ от 256 кв. м. Къщата има басейн и къщичка за гости. Жилището е било обитавано дълго време от актьора Джийн Уйалдър, който е живял там в периода 1976-2007 г.

Въпреки че не е голям по размери имотът предлага сериозни възможности. Той е идеален за построяването създаването на дом на мечтите. То се намира на хълм от един акр разкрива гледка към 13 и 14 дупка на престижното игрище на местния голф клуб.

Мъск, който има два развода зад гърба си, в момента живее в невероятно имение, което преди това отдава под наем в продължение на три години.

Той не е първия милиардер, който купува жилище на съсед. Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг и шефът на Yahoo! Мариса Майер също наскоро платиха милиони долари за съседни на техните имоти.