Nissan обяви, че ще представи концептуален спортен, електрически автомобил по време на Автомобилното изложение в Токио.

Вторият най-голям японски автопроизводител, който продава своя електрически модел Leaf от 2010 г., съобщи, че се надява, че моделът Nissan BladeGlider ще достигне до мъжете шофьори, които искат автомобил с добро представяне и стил, който също така не вреди на околната среда.

Колата, която ще бъде представена по-късно този месец, разполага с аеродинамичен дизайн, като автомобилът се разширява от предната към задната си част и има място за шофьор и двама пътници зад него.

Шофьорското място е позиционирано в средата на автомобила, за да създаде усещане за пилотиране на самолет", казват от Nissan.

Концептуалният автомобил се цели в по-луксозния пазар на електрическите коли, където вече известен успех има щатската компания Tesla.

През тази седмица от Toyota обявиха, че планират да представят концептуален автомобил с горивна клетка на изложението в Токио, което ще се проведе от 20 ноември до 1 декември.

Общо 177 компании присъстват на изложението като между тях ще са Toyota, Nissan, BMW, Jaguar, Mercedes-Benz и Peugeot.

Nissan е инвестирала около 4.0 млрд. евро в разработването на електрически автомобили в партньорство с френската Renault, която притежава над 40% от Nissan.

През тази седмица Renault-Nissan обяви партньорство в сферата на електрическите автомобили с Mitsubishi.

От Nissan са продали над 80 000 броя от електрическите автомобили Leaf в световен мащаб от излизането на модела преди три години. Компанията е продала общо 4.9 млн. коли в световен мащаб през миналата финансова година.