В света на електромобилите първо се мисли и говори за ефективност и икономичност, а стилът като че ли остава на заден план. Все повече производители обаче започват да обръщат внимание и на външния вид на електромобилите, в усилията си да привличат купувачи в един сегмент с жестока конкуренция.

Ето и петте най-стилни електромобила, които се очаква да излязат през следващата година, подбрани от изданието wallstcheatsheet.com:

Cadillac ELR

Най-вълнуващият електромобил на компанията General Motors се очаква да дойде от звеното й Cadillac. Моделът 2014 ELR е с почти същите характеристика, като тези на популярния вече електромобил Chevy Volt, но се вкарва много повече стил и елегантност, присъщи за моделите на Cadillac. Очаква се моделът да може да изминава 35 мили с едно зареждане.

Електрически Седан Infiniti

Луксозната марка на японския производител на автомобили – Nissan, също подготвя електромобил. Той също ще е базиран въз основа на настоящите електромобили, произвеждани от компанията (основно на база на модела Nissan Leaf).

Електрическият седан ще е с мощност от 150 к.с. и ще е със значително по-прост процес на зареждане (използвайки по-малко на брой кабели). Изминаваните мили с едно зареждане се очаква да са значително повече – 80.

BMW i3

BMW представя солиден вход в сектора на електромобилите с модела си за 2014 г. - i3. Той ще е съчетание на технологиите на компанията MINI E и BMW ActiveE.

Моделът i3 ще е с две врати и ултрамодерен дизайн. Налице са и слухове, че от немския производител на луксозни возила подготвят спортен хибриден модел, който да последва новия електрически автомобил.

Ford Focus Electric

Въпреки че електрическият модел на Ford не се вписва съвсем в понятието най-стилни автомобили, новият модел, който се очаква да излезе на пазара, ще внесе значително разместване в сегмента с очаквания си дълъг пробег от 75 мили с едно зареждане. Моделът се очаква да е хечбек с четири врати и с „титаниевите черти“ на бензиновия Focus.

Toyota Auris

Въпреки че моделът 2014 Auris на Toyota технически е хибрид, възможността й за пробег на 75 мили с галон и изключително малко отделяни газове прави този зелен автомобил много чакан от потребителите.

Тя влиза в списъка и благодарение на изключително стилния си дизайн, даващ й значително предимство пред модела на Ford.