Хората имат нужда от средно 8 часа сън на ден. Недоспиването води до спад на продуктивността, лошо настроение, а може и да ви разболее.

Често хората не си доспиват, защото са прекалено заети. Ако ставате рано, се постарайте да си лягате рано, защото иначе способността ви да работите и да се концентрирате ще бъде по-ниска.

Какви навици имат успелите хора, що се отнася до съня? Някои от тях са доста странни:

Том Круз спи в шумоизолирана стая. Круз хърка и може това е една от причините са спи в шумоизолирана стая.

Уинстън Чърчил спял 2 часа следобед.

Всеки ден в 5 следобед Чърчил пиел едно слабо уиски със сода и си лягал за 2 часа. След това той се събуждал свеж и можел да работи до след полунощ. Чърчил бил нощна птица и имал доста странен за останалите режим на работа. Понякога водел срещи в банята си, докато си взимал вана.

Марая Кери спи 15 часа, обградена от 20 овлажнителя

Кери е истинска дива. Тя спи 15 часа, а леглото й е обградено от 20 овлажнителя. Спалнята и била като парна баня, казва самата тя пред списание Interview.

Стивън Кинг държи всички възглавници да са подредени по точно определен начин. Писателят казва, че всяка вечер спазва ритуал – мие си зъбите, мие си ръцете и след това си ляга, като преди това се уверява, че калъфките на възглавниците сочат към външната част на леглото. „Не знам защо го правя,“ казва той.

Леонардо да Винчи прави 20-минутни дрямки на всеки 4 часа.

Художникът имал странен режим, но той му позволявал да работи почти денонощно.

Еминем облепя прозорците на спалнята си с фолио, за да не влиза светлина.

Емили Бронте ходела в кръг, докато й се приспи. Писателката страдала от безсъние и ходела в кръг в трапезарията, докато се изтощи.

Шефката на Yahoo Мариса Майер е известна като работохолик.

Тя не спи много, докато работи, но на всеки 4 месеца си прави 1 седмица ваканция със семейството, когато наваксва.

Чарлз Дикенс спи с главата на север. Писателят считал, че това помага за вдъхновението.

Майкъл Фелпс спи в камера, в която кислородът имитира разредения въздух на височина 2500- 2700 метра.

По този начин, докато плувецът спи, тялото му произвежда повече червени кръвни телца и така се повишава притока на кислород към мускулите.

Никола Тесла спял само по 2 часа. Тесла ползва метод, подобен на този на Да Винчи и казвал, че на ден не му се събират повече от 2 часа сън. Веднъж той работел 84 часа в лаборатория така.