С бума на икономиката и увеличаването на богатството в Китай, търсенето за охрана се увеличи драстично в континенталната част на страната. Възпитаниците на школи за телохранители могат да разчитат на добре платена кариера, ако бъдат наети от богати бизнесмени.

Това е особено валидно за жените, които са по-високо търсени, защото са по-малко видими, отколкото техните колеги от мъжки пол и защото могат да изпълняват функции като секретарка или бавачка.

Жените бодигардове често са много по-добре платени от мъжете – до 100 долара на ден - защото могат да приемат тези различни роли, съобщава The Daily Mail

Бумът на търсене на жени бодигарди в Китай също се дължи на факта, че около 30% от китайските милионери са жени, които предпочитат жени телохранители, чието присъствие не повдигат въпроси за потенциалните отношения.ь

Следващите кадри са от тренировки на Академията. Курсиситите минават строг процес на обучение по бойни изкуства, техники за оцеляване и защита на клиентите при внезапното нападение, евакуацията под тежък обстрел от вражески сили и т.н.

Курсистите минават 8-10 месеца интензивно обучение. След което най-успешните ги очаква по-нататъшно следване в Международната академия по сигурността в Израел.

За влизане в учебното заведение, момичетата преминават строг подбор и само най-силните получават възможност да се обучават за елитната професия.

Курсовете за жени телохранители се състоят от силови упражнения и упражнения за издръжливост, изучаване на различни видове бойни изкуства.

Процесът на обучение много напомня на известния филм "Голо оръжие", в който в затворена зона бяха обучени елитни жени убийци.

Като цяло, невсички издържат на натоварването. Но след успешното завършване на тези курсове, всяко момиче бодигард може спокойно да намери високо платена работа като телохранител.

Към днешна дата, тези курсове се провеждат на красивия тропически остров Хайнан, Саня. Организира курсове фирма Tianjiao Special Guard / Consultant Security.