Времето около Коледа е пример за разточителното потребление, в което изпада човечеството всеки път преди да отпразнува раждането на Христос.

За да се отличите от консуматорското общество, ние ви предлагаме шест „зелени“ подаръка – гордост за всеки природолюбител.

Ако имате приятели, които все още тъгуват по касетофоните, тази нощта лампа със сигурност ще бъде най-страхотният подарък за тях. Направена е от рециклирани касети и LED светлини.

Спестете си пътуване до мола. Има онлайн магазини, които предлагат необичайни бижута, изработени от рециклирани предмети от бита.

Кошниците с подаръци са повсеместно използвани по това време на годината, но те ​​често се пълни с вредни продукти. Вместо това изберете кошница, пълна с пресни плодове и зеленчуци. Идеята ще бъде още по-добра, ако са родно производство или отгледани в био среда.

Добра идея за природолюбителите е био козметиката. Така ще докажете, че целите не само да доставите удоволствие с подаръка, но и се грижите за здравето на приятелите си.

Бутилка вино е популярен подарък по Коледа. Можете да го превърнете в зелен, като се доверите на продуктите на местна винарна или направо на свои познати, които произвеждат домашно вино.

Когато избирате подарък за дете, трябва да помислите и за безопасността. Дървените играчки са най-добрият избор за малчуганите.