Туристическата пътувания в САЩ са бизнес, оценяван на 300 млрд. долара годишно, което означава, че хората посещават много места. Както винаги обаче някои дестинации са по-известни от други.

Данни на интернет търсачката Bing разкриват местата, които хората в САЩ мечтаят да посетят. Много от най-желаните дестинации са плажове, като Карибските острови се появяват няколко пъти в изготвената класация.

Човек би си помислил, че Сейшелските острови биха били предпочитан избор за хората от Азия или Африка, или пък резервен вариант за някого, който вече се е убедил лично какво предлагат Карибите. Разбира се, класически европейски дестинации, като Рим и Лондон, също са сред фаворитите.

Ето и кои са 10-те най-търсени дестинации по света от американските туристи:

10. Бали

Бали е фаворитът на американските туристи в Азия, а там човек може да се отдаде на сърф и гмуркане от световна класа. Плажовете с черен пясък, активните вулкани и крайбрежните курорти привличат туристи целогодишно.

Индуиското влияние върху културата е очевидно в много от фестивалите, които се провеждат през годината.

9. Сейшелски острови

На фона на топлото и влажно време, животът на Сейшелите тече бавно. Популярни храни на островите са креолската кухня, кокосовите орехи и кърито, както и местната бира Seybrew.

Там има редица места за гмуркане. Тропически риби, морски костенурки и скатове са само няколко от атракциите. За тези, които не искат да се мокрят, има туристически лодки с прозрачно дъно.

8. Ямайка

Ямайка е използвана от много американци като дестинация както за сватби, така и за меден месец и то с основание. Ямайка разполага с невероятни плажове, богата култура и разбира се - страхотна реге музика.

7. Рим

В Рим има най-много туристи около Великден заради литургията, която се отслужва на площад Св. Петър, както и през август, когато повечето местни са извън града на почивка.

Лятото, когато температурите се покачват значително, е идеалното извинение за един сладолед.

6. Коста Рика

Коста Рика е популярна дестинация за тези, които карат сърф и за тези, които практикуват йога. Натовареният туристически сезон съвпада със зимата в САЩ и Канада, а тогава е и сухият сезон в Коста Рика, което прави плажовете на страната по-гостоприемни.

Много семейства пътуват до Коста Рика за почивка през пролетта или зимата.

5. Пуерто Рико

Американската територия Пуерто Рико е леснодостъпна за американските граждани. Някои наричат Пуерто Рико "плажът на Североизтока" заради множеството туристи, които го посещават, за да се възползват от слънцето. Натовареният сезон е от ноември до април.

4. Истанбул

Разположен между Европа и Азия, Истанбул предлага комбинация от пазаруване от световна класа, ресторанти, забележителности и нощен живот. Църквата Света София е сред любимите забележителности.

Това е била най-голямата църква в света в продължение на близо 1000 години, а сега е музей.

3. Лондон

Лондон е водещият избор сред европейските дестинации, което отчасти може би се дължи на това, че градът бе домакин на лятната Олимпиада през 2012 г. Пролетта и есента предлагат най-доброто, но Лондон е вълшебен по време на Коледните и Новогодишните празници.

2. Бахамските острови

Най-популярната карибска дестинация включва около 2 000 острова, между които Сан Салвадор, където през 1492 г. акостира Христофор Колумб.

1. Хаваи

Не е изненадващо, че Хаваи оглавява класацията. Островите привличат много туристи, предлагайки всичко от нощен живот през планинско катерене до каране на сърф.

Маратонът на Хонолулу е през декември, а състезанието Ironman през октомври, което привлича спортисти на островите. За хората с интересни хобита пък островите предлагат каране на каяк, планинско катерене и различни водни спортове.

Други много търсени дестинации в Bing от страна на американските туристи са още Йохенсбург, Сидни и Салвадор в Бразилия.