Четете Profit.bg и във Facebook

Всеки от хотелите, които ще Ви представим, работи усилено, до изнемога, за това да надмине останалите по фантастични цени. Но пък класацията е напълно безплатна и ако не можем да ги посетим, поне можем да им се любуваме:

Hotel du Cap-Eden-Roc, Антиб, Франция

Този хотел на Лазурния бряг отвори през април 2011 г. след реновиране на стойност 64 млн. долара. Една част от от сумата бе за потресаващия, открит само за гости, басейн, разположен на 13 м над Средиземно море, на ръба на скалата. Гостите плуват в морска вода и се наслаждават на прекрасната гледка на яхтите на останалите посетители в частните марини.

Four Seasons Resort, Мауи, Хаваи

Красивите басейни са под път и над път по тузарското южно крайбрежие на Мауи, така че да се каже, че един басейн е удивителен, е нещо повече от комплимент. А в басейна на Four Seasons, открит през 2009 г., са вложени 9 млн. долара. Този безкраен соленоводен басейн изглежда така, сякаш се влива в самото море, а около него високоговорители свирят съвременни хавайски мелодии. Той е дълъг 120 фута, с четири изкуствени залива и воден бар, в който уморените от плуване могат да глътнат едно мохито. Всяка вечер стъклената мозайка на басейна пламва в червено, отразено от околните огньове и факли Тики.

Amangiri, Каньон Пойт, Юта, САЩ

Amangiri на санскрит значи „мирна планина". А хотелът е разположен между четири такива „мирни планини"- 80-футови пясъчници, датиращи от юрския период. Гостите могат да им се насладят от U-образния басейн, докато се охлаждат от пустинната жега с един коктейл Маргарита през деня и опитват спокойните води на открития 24 часа басейн вечерта.

Qasr Al Sarab, Абу Даби

През 2009 г. курортният комплекс Qasr Al Sarab се материализира като мираж сред пустинята Лива с басейн с размери на футболно игрище. Гостите често обичат да седят в плитчините му, в непосредствена близост до бара, и да наблюдават персонала, разнасящ студени кърпи, охладени плодове и други лакомства за седналите на 140 шезлонги поклонници на слънцето.

Park Hyatt, Токио

Гледката на този лъскав басейн на 47-ия етаж е със сигурност забележителна. Стените-прозорци откриват гледка към небостъргачите на Токио и вековната планина Фуджи, докато от тавана от стомана и стъкло с форма на пирамида върху басейна се сипе светлина.

San Alfonso del Mar, Алгаробо, Чили

Можете да наемете малки платноходки по този соленоводен басейн, признат за най-големия в света според Рекордите на Гинес. Той е достатъчно голям около него да са разположени не един, а няколко изкуствени плажове. А разположената в басейна пирамида всъщност има чисто практическа цел- да поддържа приятна температурата на водата през цялото денонощие.

Umaid Bhawan Palace, Джодхпур, Индия

В палат с 347 стаи, гледащ към синия град Джодхпур, Индия, има басейн, по водите на който често плуват свещи с листенца от рози, разпръснати по повърхността. Басейнът предлага екзотика, панорама и контролирана температура на водата.

Viceroy, Маями

Този басейн е признат за крал на басейните в Маями. Може би заради двата акра палуба с японски дървета, шезлонги и чадъри, разделящи басейна на три части- горещ, плитък и плувен с поле за воден волейбол. А може би заради това, че е на 15 етажа над улицата с разкошна панорама към Маями и Бристън Бей в далечината

Golden Nugget, Лас Вегас

Бихте ли се осмелили да плувате с акула? Всъщност хотелът Nugget разполага с 16 броя в своя плувен басейн за 30 млн. долара. „Резервоарът", както го наричат, има още водопади, триетажна пързалка и стена за съпротивление. Но най-голямата му атракция е въртящото се колело, в което да поплувате между акули, скатове и други морски обитатели, разделени от тях от прозрачна стена.

Hotel Caruso Belvedere, Равело, Италия

Хотелът Caruso Belvedere е разположен на най-високата точка, която слънцето огрява в крайбрежния град Равело. Затова огромният му басейн предлага безпрепятствена гледка към един от най-живописните брегове в света и морето- отвъд. Самият басейн е обкръжен от римски руини.

Четете Profit.bg и във Facebook