Това са десет невероятни произведения на изкуството, направени от пари:

Absolute Power

Тази скулптура е наречена Absolute Power и е дело на Джъстин Смит. Пистолетът е възпроизведен почти в реални размери и е създаден изцяло от еднодоларови банкноти. Идеята е, че парите могат да ви дадат същата власт като смъртоносното огнестрелно оръжие.

Money Dress

8 странни банкноти

Роклята е създадена за благотворително събитие. За да я изработи, Дейв Коул нарязал на ленти 1124 еднодоларови банкноти. След това ги вплел една в друга на ръка, от което се получила дълга вечерна рокля.

Structural Dollar

Стефан Дойл е творчески директор на дизайнерската фирма Doyle Partners, известен с невероятните си произведения от хартия. Той не използва никаква рамка, за да създава творбите си – само сгъва банкнотите.

Koi

Уон Парк е известен майстор на оригами от Хонолулу и като имаме предвид, че творбата по-горе е направена само от един долар, явно заслужава славата си. Благодарение на невероятните му умение, банкнотата може да се превърне от китайски дракон до скорпион.

Urban Landscape

ArtMoney Studio, което е създало поразителния градски пейзаж по-горе, е основано от латвийския художник Ирина Труханова. Тя има малък екип, който превръща валутата в изкуство.

Първоначално се скицира картината с молив, след това се избира кои части от банкнотата да бъдат изрязани, за да се използват върху избраното изображение. Ако някога сте мечтали да видите лицето си, направено от еднодоларова банкнота, можете да поръчате изработката на ArtMoney.

Kraken

Детайлите на чудовището на Чад Пърсън са толкова поразителни, че фактът, че произведението е направено изцяло от долари изглежда почти немислим. Творбата е част от серия, в която има още дракон, кит и мечка, направени от пари.

Trump

Доналд Тръмп разполага с милиарди, така че най-вероятно няма нищо против, че една изключително незначителна част от богатството му (само 1400 долара) и изразходвана за изработване на портрета му от Шон Дедикер.

Авторът е направил портрети и на Франк Синатра, Барак Обама, Джордж Вашингтон и Ейбрахам Линкълн.

Pièce de Résistance

Авторът на този череп – Скот Кембъл – е татуист. Това не е единствената му творба, която изработва от пари.

Duhdunt

Този невероятно сложен колаж от Марк Вагнер е намигване към трилъра на Стивън Спилбърг от 1975 г. Jaws. Той имитира ужасяващата сцена, изобразена върху плаката на филма.

Carpenter’s Tools

Стейси Лий Уебър използва монети, за да създаде този набор от инструменти. Трионът, чукът и винтовертът, показани по-горе, са направени от монети, сечени преди 1992 г. Те били нарязани на ръка и споени заедно, за да образуват сложните триизмерни имитации на инструменти.