Силни ветрове и поройни дъждове наводниха много населени места и оставиха хиляди хора във Великобритания и по света. След като хиляди останаха без покрив над главата си около Коледа в южната част на Англия, бурите се отдалечават по-надалеч на север, предаде Фокус.

Навсякъде в южната част на страната много хора останаха без електричество, но хората започнаха да се съвземат от бедствието щом нивото на водата започна да се понижава. Днес във Великобритания ще бушуват ветрове със скорост 90 метра в час. Метеорологичната служба на страната изпрати предупреждение за опасност от силни ветрове и наводнения. Възможни са също така и прекъсвания на електричеството по цялата страна.

Същевременно най-малко 35 коли участваха във верижна катастрофа заради снеговалеж в американския щат Пенсилвания.

Според съобщенията на местните власти една от колите се е врязала в снегорин на оживеното шосе край град Моргантаун. След това последвала верижна катастрофа с още няколко десетки автомобила.
Няма загинали. Някои от пострадалите са откарани с хеликоптери в болница.
Очаква се движението по шосето да бъде възстановено до няколко часа.

Най-малко 44 души са загинали, а най-малко 60 000 са останали без дом в следствие на проливните дъждове в Бразилия.

Представители на „Гражданска защита” докладваха за 27 жертви в следствие на най-силните дъждове за последните 90 години В щата Есприто Санто.