През 1977 година Стив Джобс и Стив Уозняк току що са се преместили от гаража на Джобс в първия си офис. Адресът е 20863 Stevens Creek Blvd., (Building 3, Suite C) в Купертино, Калифорния.

По това време те вече продават своя първи компютър Apple I. Той няма нито клавиатура, нито екран и е по-скоро нещо, което хора, които разбират от компютри, биха могли да сглобят в нещо, по-практично.

Двама от първите служители в компанията – Боб Мартиненго и Марк Джонсън говориха пред Business Insider за това какво е било да работиш в първия офис на компанията.

По онова време Apple е била просто една нова фирма и никой не е знаел, че тя ще промени света.

Има много малко ранни снимки от офиса на Apple, защото през 70-те години хората не са носели фотоапарати със себе си навсякъде и като цяло не са си правили толкова много снимки.

Виж още: Новият офис - космически кораб на Apple

На тази снимка Крисан Бренан, Робърт Мартиненго и Марк Джонсън стоят пред кутия, в която най-вероятно има Apple II.

По онова време Бренан е на 22 години. По-късно тя става приятелка на Стив Джобс, но той я зарязва, когато тя забременява.

Бренан ражда дъщеря си Лиса, която Стив Джобс не желае да признае. Той прави това чак, когато Лиса е тийнейджърка.

Виж още: 10 цитата от Стив Джобс

Тази снимка е на служителите на Apple от 1978 година.

От ляво на дясно са: Елмер Бум, Майк Маркула, Гари Мартин, Андре Дюбойс, Стив Джобс, Сюю Кабанис, Майк Скот и Дон Брюнер. Най-отзад е Марк Джонсън.

Първата секретарка на компанията е Шерил Ливингстън. Елмер Баум е инженер. Марк Маркула е бизнесмен, който първи финансира Apple.

Андре Дюбойс е първият сейлс мениджър на компанията. Гари Мартин е счетоводител, а Дон Брюнер е инженер.

Това е план на офиса на Стивънс Крийк. Днес компанията се помещава в огромен комплекс от сгради.

През 1977 година компанията представя Apple II, която има цветни графики и Джобс сменя логото, като включва дъга. Джобс наема местен магазин да избродира логото за спомен на служителите.