Учените продължават да изследват какво могат да научат за нас от някои особености на личността, които често убягват от вниманието на околните, и от дребните детайли. Този процес е далеч от завършване, но все пак можем да имаме предвид някои факти:

Вашите обувки говорят за вас

Разбира се, едва ли някой може да узнае какви мисли се въртят в главата ви само по обувките, но все пак предпочитанията към определен тип показват потенциални страхове и отношенията с хората:

Неспокойните и малко натрапчиви хора често сменят обувките си с нови и силно се вълнуват от изрядния им външен вид.

Хората, които предпочитат практични и удобни обувки, най-често са отстъпчиви с околните.

Спокойните хора парадоксално обичат обувки, които на пръв поглед изглеждат неудобни – за жените например това са високите токчета.

Агресивните хора често залагат на по-груби обувки, несъзнателно търсейки нещо подходящо за ритник.

А ако си мислите: „Моите обувки не казват нищо за мен. Купих го само, защото са евтини и удобни“ - вие най-вероятно имате същото отношение и за останалите решения в живота си.

Хората, които обичат сладко, са по-приятни

Хората, които не могат и ден без сладко, често са по-общителни и склонни към добри дела. Друго изследване на Университета в Пенсилвания пък показа, че хората с рисково поведение имат слабост към пикантни храни.

Хората със симетрични лица по-често стават богати

Каквото и да говорим, в много отношения ние зависим от нашето ДНК, но не само. Симетрията и асиметрията на нашето лице и тяло се влияе още от детското хранене, екологията, болестите, присъщите ни гримаси. Изследване показа, че хората със симетрични лица по-често са... деца на богати родители. За компенсация повечето лидери имат асиметрия между двете половини на лицето. Проучвания също така доказват, че хората със симетрични лица често печелят повече, като предимството им може да достигне до 9% по-висока заплата пред другите.

Високият тестостерон прави добрите трейдъри

Повишеното ниво на тестостерон, което личи и във физическата форма, може да обясни склонността на едни към рисковани професии в сферата на финансите, докато други предпочитат да градят по-стабилна и нетолкова вълнуваща кариера. Изследването е на MBA - програми в Чикагския университет, при което бил използван серум от слюнка. Въз основа на нивата на тестостерон в тялото ви, след като спечелите или загубите, може да се прогнозира дали ще се състезавате отново или не.

Губещите, които след състезание имат повишени нива на тестостерон, е по-вероятно да се състезават отново. Тези, при които, след като са изгубили състезанието, нивото на тестостерон е паднало, е по-малко вероятно да се състезават отново.