Марая Кери е получила около 1.5 млн. долара, за да пее на частно парти в новогодишната нощ в Лондон, организирано от сина на султана на Бруней, информира Daily Mail.

Кери е била поканена лично от принц Азим и е изпълнила три песни, между които Always Be My Baby.

“Принц Азим е известен с лъскавите си партита, на които присъстват много звезди, като на купона по случай 30-гоидшния му рожден ден през 2012 г. присъстваха гости като Елизабет Джагър, Ракел Уелч и Памела Андерсън,” пише изданието, добавяйки, че новогодишното парти, в което е участвала Марая Кери се е провело в петзвездния хотел Дорчестър.

Кери и принцът милиардер “са приятели от много години”, според Daily Mail.

Вижте още: Още една звезда пя на диктатор

“Марая познава принц Азим от много години. Те са приятели и са участвали заедно в много благотворителни инициативи,” е заявил представител на звездата пред изданието без да обсъжда какъв е бил нейния хонорар за новогодишната нощ.

На събитието е пяла още Даяна Рос, а сред гостите са били София Лорен и Фей Дънауей.

Новогодшиното участие на Кери идва след като през миналата седмица тя разбуни слуховете за това, че получила 1 млн. долара, за да пее пред президента на Ангола Жозе Едуардо душ Сантуш.

Участието и ядоса активисти, защитаващи човешките права, които твърдят, че президентът е извършил редица убийства и експлоатира народа на страната, за да извлича собствени облаги.

Кери не е единствената звезда, която бе критикувана наскоро за, това че е приела да пее за спорни личности.

През юли 2013 г. Дженифър Лопес се извини за това, че е пяла “Happy Birthday to You” на президента на Тюркменистан.