Дарения за близо 490 000 лева са направили Мтел и служителите на компанията през 2013 г.

От тях 45 000 лева са дарения на работещите в компанията, отделени през дарителство по ведомост и събрани по време на традиционните благотворителни базари, организирани от телекома.

И през 2013 година социално отговорната политика на Мтел се фокусира върху каузата приемна грижа. Чрез проекта „Приеми дете. Създай бъдеще” телекомът осигури еднократна финансова помощ на над 200 деца, настанени в приемни семейства, с която бяха покрити основните им нужди при настаняването в новия дом. В рамките на проекта бяха организирани и различни инициативи за популяризиране на каузата. Общата стойност на дарението възлиза на над 120 000 лева.

За пета поредна година Мтел подпомогна реализацията на малки, но стойностни проекти в областта на екологията. Чрез ежегодната дарителска програма Мтел еко грант пет еко проекта получиха финансиране на обща стойност 50 000 лева. Те са насочени към опазването на вековни дървета и гори, насърчаването на практиките на биологично земеделие и поддържането и възстановяването на местообитанията на застрашени видове.

Над 95 000 лева от общата сума за дарения са насочени безвъзмездно за четири социални каузи, обединени от идеята за приобщаването и социализацията на хора в неравностойно положение: Възпитаниците от Дома за деца и младежи с увреждания в Мездра; Осиновеното от Мтел семейство от SOS Детски селища в Трявна; Обучението на кучета-водачи за незрящи от фондация „Очи на четири лапи” и Проектът „Ти не си сам” на фондация „Априлци”.

През годината Мтел помогна и за реализацията на различни културни и социални проекти, като общата сума на дарението достига 175 000 лева.

Мисията на компанията е не само да предлага висококачествени услуги и продукти на своите клиенти, но и да работи за развитието и благосъстоянието на обществото, както и в грижата за природата и своите служители.