ING се движи по план с планираното първично публично предлагане на акции (IPO) на европейското застрахователно подразделение на компанията, е заявил главният финансова директор на групата пред CNBC, след като холандската банкова и застрахователна група обяви, че ще направи пенсионния си фонд финансово независим.

"На път сме да постигнем, това, което искаме да постигнем. Движим се по план с IPO-то на застрахователното подразделение, а тази стъпка с пенсионния фонд ще направи предложението още по-привлекателно," е заявил Патрик Флин пред CNBC.

От ING обявиха днес, че отделянето на пенсионния фонд на компанията ще доведе до отчисления в размер на 1.2 млрд. евро и ще отдели задълженията на банковия и застрахователния бизнес, преди планираното IPO на застрахователната компания.

По време на финансовата криза през 2008 г. ING получи 10 млрд. евро спасителни средства от холандското правителство. Като условия за получаване на помощта компанията трябваше да раздели банковата и застрахователната си дейност и оттогава разпродава активи, за да изплати получените средства.