В eBay беше пуснат в продажба сандък за динозаври. Той обаче не е поредната безполезна вещ в сайта, а ценен декор от култовия филм Джурасик Парк.

Ако си падате по динозаври, можете да се хвърлите стремглаво в наддаването за този сандък. Това са 450 кг филмова история. Сандъкът е от началната сцена на Джурасик Парк, в която портиерът става жертва на велоцираптора, затворен вътре.

Theme Park Connection е името на компанията, чиито бизнес се състои в това да издирва ценни реквизити и декори от известни филми и да ги препродава. Такъв е случая и с този сандък, според ТВ7.

10 неща, които не можете да си купите от Amazon

Купувачът му обаче трябва да приготви сериозна сума пари, за да се сдобие с него. Наддаването в eBay все още не е приключило, но цената със сигурност ще надхвърли 100 хил. долара.

Сандъкът върви в комплект с макет на динозавър, който е украсявал едно от кината по време на премиерата на филма, който излезе през не толкова далечната 1993 г.

Създателите на филма обаче доста са преувеличили размера на този вид динозаври. Велоцирапторите, които са живели на Земята преди повече от 70 млн. години, в действителност не са били по-високи от обикновена кокошка.

Продавачите на ценния реквизит се надяват той да бъде възстановен напълно и да бъде изложен на показ, въпреки че може чудесно да послужи за къща за игри за деца или просторен подслон за домашен любимец. Със сигурност обаче сандъкът ще събира погледи.