На всички е известно, че в луксозният район на Лондон Кенсингтън имотите са скъпи, но въпреки това цената на едно конкретно паркомясто привлича внимание, пише Guardian

Цената от 400 000 паунда (670 000 долара) за два подземни гаража е повече от два пъти по-голяма от средната цена на жилищата във Великобритания, според агенция Halifax и представлява около 15 пъти средната заплата в страната.

Локацията обначе е всичко и двете паркоместа се намират в сърцевината на някои от най-скъпите имоти в Лондон. Средната стойност на жилищата втози район е над 6 млн. паунда (10 млн. долара).

Според Мат Джаксън, брокер, който се занимава с продажбата на паркоместата, казва, че двете места, които могат да бъдат купени поотделно, биха представлявали интерес за хората живеещи в жилищата наоколо.

Вижте още: Паркомясто в Лондон: 300 000 паунда

"В района има много скъпи имоти а това е единственото място на което може да се паркира не на улицата," казва той. "Някой с кола, която струва стотици хиляди пуанда, няма да има нищо против да похарчи 200 000 паунда (334 000 долара) за място, където да я паркира."

Според Джаксън в другия край на улицата, паркоместата в нова сграда се продават на обитателите й срещу 70 000 паунда (117 000 долара).