Да имаш вила за отдих е мечта за почти всеки българин. В България са налице сериозни географски предпоставки за притежаването на подобен род имоти, като имаме възможност да избираме между вила в планината или на морето (разбира се, ако можем да си го позволим).

Модерното строителство и начин на живот във все по-голяма степен поставят своя отпечатък и при този род ваканционни имоти. На пазара се появяват и луксозни вили, макар и предлагането им все още да е ограничено.

В диапазона над 1 милион евро откриваме само едно предложение на този сегмент.

Вижте още: Най-скъпата къща в България

Вила в Плевен в Кайлъка се предлага за 1.5 милиона евро. Срещу тази сума купувачът ще получи триетажен имот с площ от 1 680 кв. м, или по 893 евро за кв. м.

Вилата е разположена в самата гора над язовира. Тя се състои от сутерен, два жилищни етажа, тавански жилищен етаж и пристройка, 7 гаража и складови помещения. На сутерена са разположени механа с кухня.

Вторият най-скъпо предлаган имот в тази категория не успява да надхвърли 1 милион евро. Вила в град Троян с площ от 800 кв. м се предлага срещу сумата от 950 000 евро, или 1 189 евро за кв. м.

Едно от най-големите предимства на имота е двор с площ от 12 000 кв. м.

Вижте още: Най-скъпите вили през юли миналата година

Третата най-скъпо предлагана вила откриваме да се предлага в град Разлог, местност Бойков рид. За луксозната вила с площ от 769 кв. м се иска сумата от 800 000 евро, или 1 040 евро за кв. м.

Построена през 2004 година, вилата има голям двор от 4 900 кв. м.

Вилата разполага с басейн, джакузи и парна баня, както и винарна с бар за дегустация.