Мезонет в комплекса „Виенски дом“ в Москва, който е смятан за най-голямото жилище в руската столица, ще бъде предложен на търг. Изненадващо стартовата цена е само 1 рубла, съобщава компанията Blackwood, цитирана от РИА Новости.

Общата площ на луксозното жилище е 1 800 кв. м. В него има 30 стаи, включително зала за стрелба с автомат Калашников, хладилник за съхранение на кожени плата с площ 40 квадрата и винарска изба.

Мезонетът, който е на цели пет нива, има собствена хеликоптерна площадка, басейн, „плаващо подове“и артезиански кладенец. Отделен етаж е предвиден за прислугата.

Вижте още: Луксът, сред който живеят руски новобогаташи

Жилището е обзаведено от дизайнера Антонио Д’Андреа, работил за Мадона, Елтън Джон и Роман Абрамович.

В цената на лота от 1 рубла са включени и два апартамента студиа с площ 80 и 100 кв. М, офис клас А на първия етаж със собствен ресторант и пет паркоместа в подземния паркинг.

Компанията Blackwood, която продава уникалния имот, иска да го направи иемнно чрез търг. Така ще се разбере колко точно са готови да платят за подобна оферта заможните купувачи. Цените на апартаментите във "Виенски дом" започват от 2 милиона долара, а по-елитните предложения стартират от 5.2 млн. долара.