В навечерието на посещението на президента на Русия в Холандия, местната преса публикува снимки на дома, в който се предполага, че живее дъщерята на Владимир Путин – Мария.

По информация на журналистите някои от живущите в същата сграда са потвърдили, че Мария живее там, а някои дори са уверени, че са видели веднъж Путин да прави покупки в магазин от местната верига Albert Heijn, съпроводен от многобройна охрана.

По-рано холандската преса вече съобщи, че 27-годишната дъщеря на руския президент живее в страната заедно с 33-годишен бизнесмен на име Йорит Фаасен.

Според холандската преса двамата обитават луксозен мезонет в тази сграда:1

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече всички съобщения на холандската преса лъжливи, допълвайки, че Мария изобщо не живее в Холандия. „Това не отговаря на истината. Това са глупости“, заяви той.

Знае се, че Путин има две дъщери – Мария и Катерина, но за техният личен живот никога нищо не се съобщава. За това, че двете момичета живеят в чужбина, се е писало и по-рано.

Има информация, че по-малката дъщеря на Путин Катерина се е омъжила за кореец и се е преместила да живее и работи в Южна Корея.

По време на пресконференция през декември журналист попита Путин за дъщерите му. Президентът каза, че те живеят в Москва: „Учат, малко работят, при тях всичко е наред и в личния живот, и по отношение на професионалния ръст. Много се гордея с тях“, каза тогава Путин.

Вижте още: Тайни от дома на Путин